Keleminec iz A-HSP-a: Mi ovdje u Srbu branimo Domovinski rat, a policija nas popisuje

Keleminec iz A-HSP-a: Mi ovdje u Srbu branimo Domovinski rat, a policija nas popisuje

Screenshot: N1

A-HSP je podignuo šator u Srbu i sada ga odbijaju ukloniti, iako je policija od njih to zatražila. Iz te stranke rekli su da im je policija dala ultimatum da uklone šator danas do 15 sati. Međutim, šator i dalje stoji na istom mjestu.

"Nismo nikome dali ultimatum, ali smo jasno dali do znanja da ćemo postupati prema zakonima Republike Hrvatske. Nitko neće provoditi svoju samovolju u Hrvatskoj. Ne mogu vam reći ništa detaljnije od toga", rekao je ranije za Index ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dražen Keleminec iz A-HSP-a tvrdi da ih je lokalna policija po nalogu Ravnateljstva zamolila da uklone barjake i šator, što je po njima sramotno.

Podsjetimo, članovi stranke A-HSP su pokraj spomenika u Srbu, protivno volji građana, postavili šator kako bi spriječili obilježavanje antifašističkog ustanka koji se u tom mjestu dogodio 27. srpnja 1941. godine.

"Branimo Domovinski rat"

"Danas ujutro ovdje je došao Tomislav Ivandić, načelnik policijske postaje Srb. Mi smo bili u Gračacu. On nas je nazvao i rekao da mora s nama obaviti razgovor, odnosno sa mnom. I kad se vratim da dođem u postaju. Ja i Željko Pavlić smo došli u postaju i on nam je rekao da je iz Ravnateljstva MUP-a dobio nalog da mi moramo do 15 sati maknuti šator. To je bio ultimatum.

Nisu nam dali nikakav službeni dokument, već su nam rekli da do 15 sati moramo maknuti šator. Mi smo sada obavijestili medije, Ravnateljstvo i ministra. On su postavili ovdje policiju i popisuju tko sve dolazi, kako bi znali brojno stanje, ako će intervenirati. Oni su se sad povukli i mogu reći da oni lažu, neka govore istinu. I mi govorimo istinu. Neka ne vrše pritisak na nas. Neka kažu lažem li da su jučer tražili od nas da maknemo hrvatske barjake i došli sa prijavom za mene zbog hrvatskih barjaka. To je sramota za hrvatsku policiju, jer jugoslavenskim zastavama i petokrakama su se ubijale Škabrnja, Kijevo, hrvatski Vukovar. I slobodno se dolazi sa zvijezdama i jugoslavenskim zastavama, a nama pišu prijave. Odustali su nakon toga od te prijave", rekao je Keleminac novinarima, dodavši kako A-HSP u Srbu sada brani Domovinski rat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara