Keleminec šest mjeseci ne smije doći u Srb i mora platiti kaznu od 5200 kuna

Keleminec šest mjeseci ne smije doći u Srb i mora platiti kaznu od 5200 kuna

Foto: FAH

DRAŽEN KELEMINEC, predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP), kažnjen je u nedjelju na Prekršajnom sudu u Gračacu zabranom dolaska u Srb na šest mjeseci i novčanom kaznom od 5200 kuna zbog nepoštivanja Zakona o javnom redu i miru te Zakona o javnom okupljanju.

 Prekršajni postupak završio je oko 18 sati, a Keleminec nije imao odvjetnika jer mu je, kako je rekao Hini, sutkinja Nevenka Šimunović dala rok od dva sata da si osigura odvjetnika, što nije uspio te u znak prosvjeda nije potpisao ni zapisnike ni odluku o presudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Keleminec usto tvrdi da nije udovoljeno njegovu zahtjevu da se kao svjedokinja sasluša načelnica Općine Gračac Nataša Turbić.

 "Naravno da sam presudom nezadovoljan, jer je ona skrojena onako kako to hoće policija, da ne bih mogao doći u Srb 27. srpnja", rekao je Keleminec.

 Najavio je da će u ponedjeljak u podne u Ministarstvu unutarnjih poslova zatražiti da ga primi ministar Vlaho Orepić. "Tražit ću da me primi i prije svega da se jednako postupi i prema skupu Milorada Pupovca, da se i njihov skup zabrani, to mi je cilj", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara