Kerum doživio živčani slom: "Šta ćeš ti lažljivice, lažljiva, sram vas sve bilo!"

Foto: Jadran Babić/Cropix

OČEKIVANO, zaiskrilo je na splitskom Gradskom vijeću oko prodaje Vile Rosine. Kerum je prodaje za 10 milijuna eura, a s obzirom na to da je riječ o zaštićenom kulturnom dobru, Gradu mora biti ponuđeno pravo prvokupa.

Koliko je ovo moralno?

"Ne znam koliko je ovo moralno. Gradonačelnik je Vilu kupio za 8,3 milijuna eura, a sad je prodaje za 10 milijuna. Umjesto da gradonačelnik i službe rješavaju probleme Grada, on je sve upregnuo za svoj privatni interes", započela je raspravu SDP-ovka Aida Batarelo.

Keruma nije bilo, ali zato su odmah reagirali njegovi saveznici Ljubica Vrdoljak i Luka Podrug.

"Vrlo je neukusno reći da se radi o privatnoj transakciji. Što biste vi htjeli? Da nema uopće transakcije nekretnina u Splitu? Nemate što vi prozivati za moral", bila je konkretna Vrdoljak.  

"Vjerojatno bi ukrali i ovu Vilu. Duh komunista ne izlazi, čak ni kod mladih članova SDP-a, za koje sam mislio da su nešto liberalniji", cinično je dobacio Podrug. 

"Vi kad nemate odgovor, onda se uvijek vraćate u '45. godinu", replicirala je Batarelo.

"Sukob interesa je u pitanju. Gdje je kupoprodajni ugovor?", javila se HDZ-ovka Sanja Bilač.

"A zašto biste ga vi vidjeli?", nije bilo jasno Nevenki.

"Ovaj iznos je trebao biti u kunama, a ne eurima. Koja je zapravo ukupna cijena? Imamo tu i hipoteku od 7 milijuna eura. Je li to onda 10 ili 17 milijuna?! Potpuno je nejasno", tražila je odgovore Bilač. 

"Što vam nije jasno?! Uzmite satove matematike pa se educirajte", nije Nevenka popustila ni milimetra.

"Vi ste pretjerali danas, ne možete mi oduzeti pravo da postavim pitanje", bunila se Bilač na autoritativno vođenje sjednice. 

Nitko ništa ne razumije

Javio se i mladi HGS-ovac Dane Galić. Da spusti Bilač. "Pokazujete svoje neznanje, euro je stabilniji od kune i zato se barata u toj valuti. Kad ne razumijete o hipotekama, onda je bolje i da se ne javljate", razbahatio se Kerumov junior.   

"Vi ništa ne razumijete", odgovorila je Bilač Galiću.

U to se u Vijećnici pojavio i Kerum, koji je raspravu o Vili pratio iz gradonačelničkog ureda. Totalno se pogubio. Zavrištao je na vijećnike. 

"Ovo je sramotno. Privatno vlasništvo je u pitanju. Vaše je da kažete hoćete li kupiti ili ne. Imate novaca kupite, nemate - zašutite! Ovo je plaćeno novcima, ponudilo se Gradu po zakonu. Šta vi imate pričat o tuđoj imovini. Sram vas bilo", vrištao je Kerum.

Toliko su mu digli živce, da se odmah odlučio vratiti u sobičak. S vrata se izderao na vijećnicu Bilač. "Šta ćeš ti lažljivice, lažljiva...", potpuno je Kerum pobjesnio.

"Izađimo svi, kažimo ne ovakvom ponašanju", predložila je Bilač. Povela je oporbu izvan Vijećnice, HDZ-ovcima su se pridružili SDP-ovci, HNS-ovci, a Nevenka je odlučila uzeti pauzu.

"Ovo je sramotno", komentirala je sa svojim HGS-ovcima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara