Kerum i Ostojić se "poklali" oko Dvornikove pjesme "Ništa kontra Splita"

Kerum i Ostojić se "poklali" oko Dvornikove pjesme "Ništa kontra Splita"

U NAMJERI da iskoristi neslužbenu himnu Splita "Ništa kontra Splita", nedavno preminulog Dine Dvornika, SDP-ovac Ranko Ostojić je preduhitrio protukandidata za gradonačelnika glavnog grada Dalmacije - poduzetnika Željka Keruma, koji je već u medijima izjavio da će mu slogan biti naslov te pjesme.

Slobodna Dalmacija piše kako je Ostojić "zakapario" pjesmu još prošloga ljeta u Povljima na Braču i to kod skladatelja i tekstopisca Nenada Vilovića, koji vodi glavnu riječ oko autorskih prava otkako je Dino Dvornik umro.

Kerum: Moram razmisliti

Do zabune je došlo na sljedeći način.

"Nekoliko dana prije nego sam u javnost izašao s izjavom da će Dinina pjesma biti zaštitni znak moje gradonačelničke kampanje, usmeno sam od Bubala dobio potvrdu da imam odobrenje skladatelja Vilovića i Danijele Dvornik za njezino korištenje. Neugodno sam iznenađen i više od toga ne mogu reći, dok ne razmislim", izjavio je Slobodnoj Željko Kerum.

Vilović je, dakle, u razgovoru s Kerumom smetnuo s uma dogovor s Brača i tako razočarao Keruma, dok Ostojić smatra da je Kerum, vođen privatnim menadžerskim interesima Bubala, izašao u javnost s neovlaštenim idejama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga preminulog Dine, Danijela Dvornik, komentirala je kako na tu pjesmu prava nema nitko i imaju svi.

Ostojić: Kerum ima jak motiv

Ranko Ostojić kazao nam je da je sam došao na ideju da za kampanju koristi upravo "Ništa kontra Splita", jer je to pjesma s naslovom najbližim "splitskom điru" kojem u potpunosti pripada kao i Dvornikovi s kojima od zaista malih nogu njeguje dobre odnose.

"Meni se uvijek sviđala ta pjesma, i Dina znam od malih nogu a da ne govorim da smo imali isti đir u životu", kaže Ostojić, koji činjenicu da nitko prije njega nije "upregnuo" ovu pjesmu u političku kampanju objašnjava - "Možda to nisu te generacije, mi smo ipak nova, koja je bila u tim đirovima od malih nogu. Što da vam kažem, Dean Dvornik je rođen u krevetu do mog, tri minute poslije mene, Boris me čuvao na snimanjima, Danijela je bila sa mnom u izvođačima", nabraja Ostojić. Prava, kaže, neće morati platiti, zbog čega je vrlo zahvalan Viloviću, autoru teksta i glazbe. Upitali smo smatra li Keruma opasnim protivnikom.

"Rekao sam da nikoga ne treba podcjenjivati, a sama činjenica da je spreman napustiti carstvo koje je gradio godinama i ući u politiku, govori o njegovom jakom motivu", kaže Ostojić, dodajući da nije u nikakvom ratu s njim.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara