Kerum najavljuje kandidaturu na lokalnim izborima: Lijevi i desni će se prilagođavati nama

KONTROVERZNI splitski poduzetnik Željko Kerum danas je najavio kandidaturu na lokalnim izborima koji će se održati iduće godine.

"Nakon idućih lokalnih izbora utjecat ću na vlast u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji", rekao je Kerum i spomenuo mogućnost formiranja "Kerumove liste" koja se neće priklanjati ni lijevoj ni desnoj političkoj opciji. "Oni će se se prilagođavati nama. Mi ne idemo ni lijevo ni desno, mi smo samostalni", rekao je Kerum na konferenciji za novinare koja je održana povodom 18. godišnjice njegove tvrtke.

Kerum se dotakao i svojih budućih ulaganja, među kojima je i kupnja hotela Esplanade u Zagrebu, a otvorio je i pregovore za kupnju dva hotela s pet zvjezdica u Rimu i Beču. Kerum je novinarima otkrio kako mu je cilj posjedovati četiri hotela s pet zvjezdica, a četvrti bi trebao biti hotel Marjan koji će se u Splitu otvoriti za točno godinu dana.

Osim brojnih projekata u Splitu, u koje u naredne tri godine planira uložiti pola milijarde eura, Kerum planira u Zagrebu izgraditi Joker centar još veći nego onaj u Splitu. Ta će ga investicija koštati oko 200 milijuna eura. Još 110 milijuna eura treba izdvojiti za kupnju Esplanade.

"U Kerumu je trenutno zaposleno tri tisuće ljudi, a vrijednost firme procjenjuje se na 530 milijuna eura od čega treba odbiti 100 milijuna eura kredita. Cilj tvrtke je iduće godine udvostručiti prihod od trgovine i podići ga na tri milijarde kuna".

J.C.
Foto: Glas Dalmacije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara