Kerumova kultura: Bistu Ane Roje za splitski HNK izrađuje suprug Ljubice Vrdoljak

Foto: Paun Paunović / Cropix

ZA KOJI DAN u splitskom HNK-u obilježit će se 20 godina smrti velike balerine Ane Roje. Za tu prigodu postavit će se njena bista, koju inače izrađuje Jozo Vrdoljak, suprug Ljubice Vrdoljak, vjerne Kerumove saveznice u Gradskom vijeću.

Slučajni odabir

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt košta 10 tisuća eura, a bistu financira splitski Rotary. Pero Perišić ne vidi ništa sporno u tome što bistu radi suprug Ljubice Vrdoljak. "S gospodinom Vrdoljakom smo već surađivali na humanitarnim projektima pa smo se, evo, ovom prilikom odlučili za njega. Držimo da će sjajno odraditi posao", obrazložio je Perišić, kojem je već nekoliko godina pokušavaju suditi za izvlačenje novca iz propale Alpe Jadran Banke hotelijera Luke Jerića.

Splitski HNK, inače, već krase biste zaslužnih legendi poput Borisa Dvornika, Zdravke Krstulović i Josipa Gende, no nijednu nije radio Vrdoljak. Rotary financira, izbor je, uvjeravaju nas, sasvim slučajno i nevezano pao na supruga Kerumove saveznice.

I tako... Mucalo je možda još uvijek tek vršitelj dužnosti intendanta, natječaj se po četvrti put ponavlja, no vidimo da se može i sasvim konkretno i bez formalnog imenovanja. Tko će kome, a neće svoj svome...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara