Kešer najavio žalbu zbog isključenja iz HSS-a

Komentirajući danas odluku Predsjedništva HSSa Koprivničkokriževačke županije o njegovu isključenju iz stranke jer se kandidirao na predsjedničkim izborima, Mladen Kešer, načelnik općine Kalnik, ustvrdio je danas da je "to naložio sam predsjednik Zlatko Tomčić", te je najavio žalbu na tu odluku.

Na konferenciji za novinstvo u Križevcima Kešer je ocijenio i da nije nanio nikakvu štetu svojoj stranci.

Također je ustvrdio kako je svojom kandidaturom za predsjednika Hrvatske "pridonio da se čuje za HSS", te da "Tomčić nije sposoban voditi stranku".

Kešer je dodao da "nije ultradesničar nego je samo bio protiv uhićenja Miroslava Rajha i Domagoja Margetića, da se razočarao u Mikšića", te da se "ne zauzima za izlazak ljudi na ulice, kako se to možda shvatilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da će u drugom krugu glasovati za Mesića, te je najavio da će se na predstojećim općinskim izborima ponovno kandidirati za načelnika općine Kalnik - ili kao nezavisni kandidat ili će osnovati vlastitu političku stranku.

Predsjedništvo koprivničko-križevačkog HSS-a priopćilo je u petak, 7. siječnja, kako je isključilo iz stranke Mladena Kešera jer se na predsjedničkim izborima kandidirao mimo odluka i stajališta stranke.

Inače, Kešer je na predsjedničkim izborima dobio manje glasova (oko 7 tisuća) nego što je bilo potrebno potpisa (10 tisuća) za pravovaljanu predsjedničku kandidaturu.

(Hina) xonov ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara