Kim je Trumpu poslao dva pisma u mjesec dana, mediji otkrili zašto

Kim je Trumpu poslao dva pisma u mjesec dana, mediji otkrili zašto
Foto: EPA

SJEVERNOKOREJSKI vođa Kim Jong-un pozvao je američkog predsjednika Donalda Trumpa da posjeti Pjongjang u pismu poslanom u kolovozu, objavio je južnokorejski list pozivajući se na diplomatske izvore.

Pismo, drugo koje je Trump primio od Kima prošlog mjeseca dok su pregovori dviju zemalja o denuklearizaciji Sjeverne Koreje u zastoju, poslano je prije prošlotjednog testiranja sjevernokorejskih raketa kratkog dometa.

U drugom pismu, koje je poslano Trumpu u trećem tjednu kolovoza, Kim je napisao da je spreman na novi samit s Trumpom, kazao je jedan izvor za list Joongang Ilbo.

Bijela kuća, State Department i sjevernokorejska misija pri UN-u nisu odgovorili na upite da potvrde informaciju.

Trump i Kim su se susreli tri puta od lipnja prošle godine kako bi razgovarali o načinima da se riješi kriza vezana uz sjevernokorejski raketni i nuklearni program, no nije postignut značajan napredak.

Zadnji put su se susreli u demilitariziranoj zoni između dvije Koreje u lipnju i suglasili su se da se obnove pregovori na razini radnih skupina koji su u zastoju od drugog neuspješnog samita dvojice vođa u veljači u Vijetnamu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara