Kina: Odgođeno zatvaranje izvora plina

Kina: Odgođeno zatvaranje izvora plina
OPERACIJA zatvaranja izvora prirodnoga plina što je u utorak eksplodirao na jugozapadu Kine i ubio gotovo dvjesto ljudi, odgođena je za subotu u 10 ujutro po mjesnom vremenu, objavila je ovinska agencija Xinhua.

U eksploziji, koja se dogodila u utorak ujutro na nalazištu prirodnoga plina u Chongqingu, cijelo se područje od 25 četvornih kilometara pretvorilo u zonu smrti. Poginula je najmanje 191 osoba, a evakuirano ih je 41 tisuću, objavili su u petak kineski dužnosnici.

"Odluku je donijela stručna ekipa koju je poslalo Državno vijeće nakon konzultacija s općinskim vlastima Chongqinga i kineskom nacionalnom naftnom korporacijom koja upravlja tim nalazištem", javila je Xinhua.

Operacija je bila planirana za petak ujutro, a Xinhua je već ranije javila da je odgođena kako bi se nastavila potraga za preživjelima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasilačke službe donose hranu i vodu evakuiranima koji su smješteni po školama i vladinim zgradama.

Spasioci nisu odmah mogli u područje eksplozije jer nisu bili dobro opremljeni, a smrtonosna smjesa prirodnoga plina i vodikova sulfida bila je presnažna, javila je Xinhua.

Hospitalizirano je više od 290 ljudi, većinom djece, javlja Xinhua, a novine su objavile slike djece crvenih lica i očiju upaljenih od kemijskih opeklina.

Agencija AP javlja da su razmjeri ove katastrofe veliki čak i za kinesku industriju u kojoj takvi događaji nisu rijetkost, a tisuće ljudi svake godine ginu u eksplozijama u rudnicima ugljena i drugim nesrećama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara