Kina šokirana zlostavljanjem djece u vrtiću u Pekingu: "Bodu ih iglama i prisiljavaju na skidanje"

Kina šokirana zlostavljanjem djece u vrtiću u Pekingu: "Bodu ih iglama i prisiljavaju na skidanje"
Screenshot: YouTube
 
VRTIĆ u Pekingu optužen je za zlostavljanje djece injekcijama i lijekovima u slučaju koji je šokirao Kinu, piše BBC.
 
Vlasti su pokrenule istragu vrtića koji je podružnica poznatog lanca RYB Education. Tvrtka je izjavila da se "duboko ispričava zbog teško uznemirujućeg problema".
 
Pekinški službenici također provode istragu svih drugih vrtića u glavnom kineskom gradu. Do incidenta je došlo nekoliko tjedana nakon što je vrtić u Šangaju optužen za zlostavljanje djece.
 
"Prisiljavali su ih da stoje goli i zaključavali u mračnu sobu"
 
Najmanje osmero polaznika vrtića RYB Education navodno je primalo nepoznate supstance injekcijama. Roditelji su za lokalne medije izjavili da su uočili tragove uboda igle na tijelima svoje djece u posljednjih nekoliko dana te podijelili fotografije tragova na internetu. Također su rekli da su djeca primala tablete ili sirupe prije spavanja u vrtiću.
 
Neki od roditelja izjavili su kako je moguće da je došlo i do spolnog zlostavljanja, jer su djeca prisiljavana da se skidaju.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Nekoliko roditelja okupilo se u četvrtak ispred vrtića kako bi prosvjedovali. Neki su izjavili kako sumnjaju da odgajatelji koriste igle za disciplinu djece.
 
"Neposlušnu djecu su prisilili da stoje gola, ili su ih zaključavali u mračnu sobu u vrtiću", izjavio je jedan roditelj za Caixin Global.
 
Prošle godine jedno dijete u vrtiću imalo je više od 50 uboda iglom
 
Policija je zaplijenila snimke nadzornih kamera te suspendirala tri osumnjičene osobe iz vrtića. RYB Education je u izjavi u četvrtak rekao da će preuzeti odgovornost za svoje greške ako one budu utvrđene, ali je također prijavio policiji neke lažne optužbe protiv tvrtke.
 
RYB Education je jedan od najpoznatijih obrazovnih lanaca u Kini. Prošle godine je četvero njihovih odgajatelja završilo u zatvoru zbog zlostavljanja koje je također uključivalo davanje injekcija djeci. Državna agencija Xinhua tada je objavila da je jedno dijete na tijelu imalo više od 50 uboda iglom.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz RYB Education, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: RYB Education. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara