Kineskinja koja je u Puli završila u bolnici nema koronavirus

Kineskinja koja je u Puli završila u bolnici nema koronavirus
Foto: Pixsell/Dusko Marusic

PREMA dosadašnjim preliminarnim medicinskim i epidemiološkim nalazima, turistkinja iz Kine koja je danas doputovala u Pulu i javila se u pulsku Opću bolnicu na pregled zbog respiratornih teškoća, nije zaražena koronavirusom, rekla je Hini večeras ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić. 

"Neovisno o tome ona je zadržana u bolnici na promatranju i radi ostalih pretraga. U svakom slučaju, kako stvari stoje, ipak se ne radi o koronavirusu kako se u početku sumnjalo, već najvjerojatnije o virozi",  rekla je dr. Hrstić.

Vlasnica apartmana je poslala u bolnicu

Kako se doznaje, turistkinja iz Kine u pratnji oca na putovanju je po Europi. Putovali su iz Moskve do Zagreba, Plitvičkih jezera, a danas su iz Rijeke krenuli prema Rovinju, gdje su imali rezerviran apartman. Prije nego što su stigli u Rovinj, vlasnica apartmana ih je uputila da se jave u pulsku bolnicu zbog simptoma koji mogu ukazivati na koronavirus. 

"Prvi pregledi pokazali su da nema razloga za strah, odnosno da se ipak ne radi o toj potencijalno smrtonosnoj bolesti koja je krenula iz Kine i proširila se po svijetu. Uostalom, Kineskinja ne dolazi iz regije u kojoj se virus pojavio",  rekla je ravnateljica Hrstić. Dodala je i kako su iz pulske bolnice tijekom dana kontaktirali nadležne u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara