Kirin na aktualnom prijepodnevu o odgovornosti djelatnika PU splitsko-dalmatinske u aferi Brodosplit

ZASTUPNIK HNS-a Marin Jurjević na aktualnom prijepodnevu u Saboru postavio je pitanje ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu hoće li sankcionirati djelatnike Policijske uprave splitsko-dalmatinske zbog umiješanosti u aferu Brodosplit jer su opstruirali istragu, dezinformirali javnost i imali grupne sastanke s osumnjičenima.

Jurjević je naglasio da su policajci još prije godinu dana, prije nego je istraga bila gotova, davali izjave da se ništa čudno ne događa u Brodosplitu, kako nema kaznenih djela, te pitao da li se on kao čelni čovjek ministarstva smatra odgovornim za ovakvo ponašanje PU.

"Prihvatio bih i osobnu odgovornost ukoliko policija ne bi odradila svoj posao. Ja vas moram informirati da od prvog dana u tom poslu sudjeluje sam vrh Ravnateljstva policije, zajedno s Državnim odvjetništvom. Dakle, PU splitsko-dalmatinska nije mogla imati nadzor nad radom u kriminalističkoj obradi afere Brodosplit koja je vođena iz vrha Ministarstva unutarnjih poslova. E sad... što su oni radili, ili nisu radili, sigurno da će o tome i o radu PU odlučivati najodgovorniji čovjek Policije, ravnatelj Marijan Benko" rekao je Kirin, naglasivši da će Benko odlučiti o posljedicama za pojedince koji su opstruirali istragu, ako za to bude dokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Kirin je rekao da se istraga nije mogla opstruirati, te da je dugo trajala jer se čekao odgovor austrijskog MUP-a. Najavio je da će u sljedećem razdoblju razmotriti i sve ostale predmete , a ne samo PU splitsko-dalmatinsku, nego sve uprave, vidjeti je li bilo kakvih propusta, i o tome izvijestiti javnost. 

"Moram reći da niti u jednom trenutku ni izjave pojedinih čelnika PU splitsko-dalmatinske, ni ostali politički čimbenici nisu utjecali na kriminalističku istragu. I zbog toga se mi nismo očitovali." - zaključio je Kirin.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara