Klaić još uvijek nije prodao tvrtku Draškoviću, ali negira njegovu povezanost s Miloševićem

TAJNICA Elmira Klaića, vlasnika tvrtke Euro Food Markt, danas je bila neumoljiva, pa se tako na upit da ga kontaktiramo nije moglo čuti više od "Žao mi je, ne mogu dati kontakt, on je na sastanku".

> Polubrat Vuka Draškovića kupio hrvatsku tvrtku za 20 milijuna eura

No, Klaić je ipak za jedan dnevni list potvrdio kako je istina da prodaje svoju novu tvrnicu Jaffa keksa bliskom suradniku bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, Rodoljubu Draškoviću.

Dnevnik Biznis iz Srbije jučer je, naime, donio vijest kako je lider i vlasnik srpske kompanije Swisslion Takovo kupio hrvatsku tvrtku Euro food markt za 20 milijuna eura. Dnevniku je Drašković navodno potvrdio kupnju, a kao glavni razlog naveo je jačanje pozicije svoje tvrtke u južnoj Europi te razvoj brandova svoje tvrtke.

Klaić je priznao da pregovara o prodaji, ali kaže kako do nje još uvijek nije došlo. Kaže i kako nije točno da je Drašković bio bliski suradnik Slobodana Miloševića i dodaje kako se on nije bavio politikom. Isto tako, kaže kako nije točno da je Rodoljub Drašković brat Vuka Draškovića. Istina je, kaže, da su rođaci, ali ne i braća.

Ipak, uz malo istraživanja nije se teško domoći podatka da je 1994. godine Drašković bio liderom Nove demokratije Vojvodine, koja je bila podružnica stranke Nova demokratija Srbije. 1994. godine, dok je rat buktio u Hrvatskoj i BiH, ta je stranka bila jedini koalicijski partner Miloševićevom SPS-u.

Iako negira Draškovićevu povezanost s Miloševićem, Klaić kaže kako ne misli da će zbog njega, ako mu proda tvrtku, imati problema u Sisku, odnosno Hrvatskoj. Ako je za suditi po njegovoj izjavi da su u razmatranju tri ponude za kupnju tvrtke, još uvijek nije riješeno da će ista završiti baš u Draškovićevim rukama.

K.C.
Foto:Glas Hercegovine

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara