Klub zastupnika HNS/PGS/SBHS: u Saboru otvoriti prethodnu raspravu o ZOR-u

PREDSTAVNICI pet sindikalnih središnjica danas su s predstavnicima Kluba saborskih zastupnika HNS/PGS/SBHS-a dogovorili da se prije prvog čitanja u Saboru otvori prethodna rasprava o predloženim izmjenama i dopunama Zakona o radu (ZOR).

HNS će učiniti maksimalan napor da se unutar vladajuće koalicije postigne dogovor da se predloženi tekst izmjena ZOR-u tretira kao prethodna rasprava, a ne prvo saborsko čitanje, izjavio je nakon sastanka sa predstavnicima sindikata potpredsjednik HNS-a Dragutin Lesar.

Naveo je da bi uz predložene izmjene tog zakona istovremeno trebalo dogovoriti i rokove i sadržaj pratećeg paketa radno-socijalnog zakonodavstva.

Predsjednik SSSH-a (Saveza samostalnih sindikata Hrvatske) Davor Jurić naveo je da su predstavnici pet sindikalnih središnjica prije dva tjedna počeli razgovore s predstavnicima zastupničkih klubova o predloženim izmjenama Zakona o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sindikati su mišljenja da se zbog nesuglasja oko vrlo bitnih instituta u predloženim izmjenama u Saboru prvo treba provesti prethodna rasprava u kojoj bi se definirali koraci vezani i za ostale zakone iz radno-socijalnog paketa, rekao je Jurić.

Najavio je da će se sindikati sutra sastati s zastupnicima HDZ-a, a u utorak s Hrvatskim blokom i s SDP-om.

Dosada su razgovarali s HSLS-om, LS-om i HSP-om.

Zamoljen da komentira izjavu ministra rada i socijalne skrbi Davorka Vidovića da sa sindikalistima neće jesti prvomajski grah u Maksimiru ako ne prihvate novi zakon o radu, Jurić je rekao da će ´mu sindikati poslati dva kilograma janjetine´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara