Knežević: Pukaniću je vezu Subotića Caneta i Đukanovića otkrila pjevačica Alka Vuica

Knežević: Pukaniću je vezu Subotića Caneta i Đukanovića otkrila pjevačica Alka Vuica

Tekst: M.M.
Foto. Neja Markičević (Cropix)/Vijesti.cg.yu

“IVO PUKANIĆ, glavni urednik Nacionala i jedan od vlasnika, moj je dugogodišnji prijatelj i putovali smo zajedno u SAD na inauguraciju predsjednika Georga Busha. Točno je da je na letu između Zagreba i Frankfurta s nama putovala zagrebačka pjevačica Alka Vuica i točno je da je, prvo njemu pa onda i meni, ispričala sve o svojim crnogorskim iskustvima, i poznanstvu s tobom (Milo Đukanović op.a.) i Subotićem (Stanko Subotić Cane). Točno je da je, čuvši to, gospodin Pukanić, vođen svojim novinarskim instinktom, izrazio želju da o tome piše. Ali koliko znam gospodin Pukanić nije pisao naznačeni tekst", stoji u pismu kojeg je u okviru istrage Uskoka o ubojstvu Ive Pukanića predao Ratko Knežević poslovni čovjek iz Crne Gore.

Naime, on je zagrebačkim istražiteljima predao pismo kojim je 2001. godine obavijestio aktualnog crnogorskog premijera Milu Đukanovića o prijetnjama ubojstvom od strane Subotića Caneta te traži zaštitu jer zna da su on i Cane "više od prijatelja".

Tekst u Republici uzrok prijetnji ubojstvom

Podsjetimo, kum crnogorskog premijera Mile Đukanovića, Ratko Knežević, već mjesecima teško optužuje u crnogorskim i srpskim medijima kako su Cane i Đukanović "uklonili sve protivnike". Model suradnje premijera Đukanovića i Caneta zasnivao se na švercu ogromnih količina cigareta uhodanim kanalima, kontroli države ili država i samog političkog procesa te fizičkoj likvidaciji svih potencijalnih protivnika uz angažman tog trenutka najjačeg `šefa podzemlja` u Beogradu, pojasnio je Knežević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pismu koje datira iz 2001. godine razvidno kako je Đukanovića obavještava da mu Cane prijeti ubojstvom te traži zaštitu.

"Dobio sam poziv od našeg zajedničkog poznanika Nenada Matijaševića koji me je telefonski obavijestio u prisustvu svjedoka, mojih prijatelja Pavla Dimitrijevića i Dragana Kocića, da 'Stanko – Cane Subotić zna tko stoji iza teksta koji je objavila zagrebačka 'Republika' i da bi trebalo da se pazim da ne završim kao Vanja Bokan ili Beli Raspopović. Naravno, furiozno sam odgovorio na te riječi jer mi je Matijašević potvrdio da je tu prijetnju čuo od gospodina Subotića osobno", stoji u Kneževićevu pismu kojeg su objavile crnogorske Vijesti.

"Nemam namjeru da gospodinu Subotiću stanem na put, ako je nešto radio nezakonito tu su policija i sudovi, ali kako je 'vox Populi vox dei' i kako, nažalost, iz Tvoje blizine odlaze neki ljudi, visoki službenici Službe sigurnosti i to bez ikakvog traga i glasa, onda ćeš me, kao predsjednik države i kao moj nekadašnji prijatelj, i što je najbitnije, kao prijatelj gospodina Subotića, valjda shvatiti zašto Ti se obraćam”, napisao je Knežević u pismu .

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara