KNIN: NEVLADINE UDRUGE PREDSTAVILE PROJEKT ZA RAZVOJ GRAĐANSKOG DRUŠTVA

´Projekt za razvoj građanskog društva održivi povratak prognanika i izbjeglica´ danas su Kninjanima predstavili međunarodna nevladina udruga ´Care International´ i domaće nevladine udruge GONG i ZaMirNet.

Riječ je o projektu Europske komisije u programu pomoći Europske unije vrijednim pola milijuna eura - CARDS 2001., provedba kojega je natječajem EU-a dodijeljena tim udrugama.

Osim na kninskom području provodit će se i na gračačkom, dvorskom i glinskom području. Ti su gradovi i općine sudionici Programa obnove za povratak Europske unije u okviru kojega se nudi obnova infrastrukture i gospodarstva te razminiranje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt neće biti ograničen samo na kninsko područje nego će se provoditi u susjednim gradovima i općinama kako bi ojačale formalne i neformalne lokalne skupine, promicalo sudjelovanje građana i podizala njihova svijest i prava radi razvoja demokracije, istaknuto je danas.

Zadaća je ´Care Internationala´ u projektu izobrazba udruga civilnog društva, doniranje i organiziranje seminara i sajmova, a GONG-ova zadaća je organizirati otvorene građanske satove i druge tribine za susrete građana i predstavnika vlasti. Udruga ZaMirNet pak pomagat će ponajprije u informatičkoj izobrazbi građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara