Knin: Vijećnik SNS-a dao ostavku na dužnost dopredsjednika zbog neslaganja s politikom stranke

DOPREDSJEDNIK kninskoga Gradskog vijeća i vijećnik Srpske narodne stranke Dragan Jerković na današnjoj je sjednici podnio neopozivu ostavku, koju je Gradsko vijeće prihvatilo bez rasprave.

U pismenom obrazloženju Jerković je samo naveo da neopozivu ostavku na dužnost dopredsjednika Gradskog vijeća podnosi jer se ne slaže s politikom svoje stranke.

Zahtjev vijećnika Hrvatskog bloka (HB) Željka Komšića da se o ostavci raspravlja odbili su i Jerković i ostali vijećnici.

U nastavku rada vijećnici su prihvatili novi gradski proračun od 20,780.000 kuna, no bez glasova vijećnika Hrvatskog bloka, koji su bili protiv. Istaknuto je da je proračun i dalje socijalni s elementima razvojnosti, jer se 2,5 milijuna kuna ulaže u kapitalne objekte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijećnik HB-a Komšić i ove godine je zahtijevao da se izdvoji dva milijuna proračunskih kuna za stambenu skrb doseljenika, najavivši kako inače neće poduprijeti proračun.

Gradonačelnik Vinko Marić odgovorio je kako grad za tu namjenu izdvaja 600 tisuća kuna, a da će Agencija za promet nekretnina (APN) u idućih nekoliko mjeseci otkupiti do 200 kuća i stanova. To je jedan od izlaza iz kninskih teškoća, kazao je Marić. Rekao je da je Grad ispunio i svoje obveze prema stambenom naselju Golubiću, gdje će graditi 120 stambenih jedinica.

Kninski vijećnici prihvatili su i program pomoći socijalno ugroženim osobama na kninskom području te prijedloge za javne potrebe u kulturi i športu za iduću godinu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara