Koalicija HKDS-a i HGSS-a protiv politike onih koji su već bili na vlasti

KOALICIJA Hrvatske kršćansko demokratske stranke (HKDS) i Hrvatske građanske seljačke stranke (HGSS) ocijenila je na današnjoj konferenciji za novinare da će i ostankom sadašnje vlasti kao i eventualnim povratkom onih koji su ranije vladali, Hrvatska i dalje tonuti, te da se samo dolaskom novih snaga može stvoriti okruženje za napredak.

Predstavljajući koaliciju HGSS-a i HKDS-a za predstojeće parlamentarne izbore, predsjednik HGSS-a Stjepan Vujanić zauzeo se za, kako je rekao, "ukidanje partijske i stvaranje pravne države", za ravnomjeran razvoj, a u okviru gospodarskog programa za radničko dioničarstvo. Kritizirao je i politiku HSS-a prema selu i seljaštvu rekavši da naši seljaci teško mogu prodati svoje proizvode zbog nekontroliranog uvoza loše i jeftine robe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HKDS-a Ivan Keglević ustvrdio je da u predizbornom razdoblju sve stranke daju deklarativne izjave, a da će oni konkretno reći što treba učiniti. Naglasio je da bi domaća proizvodnja trebala imati poseban status i najprije osvojiti domaće tržište. Zauzeo se i za devalvaciju kune, ali na način da građani koji su podigli kredite s deviznom klauzulom ne osjete to kao jak udar na svoje prihode. Dodao je da se slična gospodarska politika vodila u Italiji, a sada se provodi u Rusiji.

Osudio je podjelu novca iz državnog proračuna parlamentarnim strankama za predizbornu kampanju ocijenivši to istim kao da su već prebrojeni glasovi na izborima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara