Kod 17-godišnjeg Bračanina pronađen kalašnjikov i pancirke

POLICIJA je kod 17-godišnjaka s otoka Brača, koji se prijateljima hvalio kako u kući u Sumartinu na raspolaganju ima oružje, pronašla automatsku pušku, kalašnjikov i dvije pancirke. Policija je oružje pronašla i zaplijenila. Gdje ga je i od koga nabavio, zasad nije sa sigurnošću poznato. Navodno je automatsku pušku i dvije pancirke kupio kod jedne osobe u Splitu, ali ni roditeljima ni policiji nije želio odati identitet te osobe.

"Moga je sina zavelo loše društvo. Ja mu nisam dao novac za kupnju oružja i pancirki, niti ga je moj sin mogao zaraditi. Točno je da su kod njega, pri pretrazi, pronađene automatska puška i pancirke, ali one sigurno nisu njegovo vlasništvo. Moj sin sada plače. Čujte, žao mu je što se to sve skupa dogodilo, to je sve što vam mogu reći. Ali, na žalost, ne želi mi otkriti kako je i kojim kanalima oružje stiglo u njegove ruke. Da je ratno stanje, imao bih razumijevanja za kalašnjikov, ali ovako oružje nema što raditi u mojoj kući", ispričao je Slobodnoj Dalmaciji otac 17-godišnjaka, S. T.

"Puno je veća krivnja onoga tko je mom mlađem sinu predao oružje, jer je sigurno znao da se radi o maloljetniku. Kriminalcima su, međutim, važni novac i zarada, a ne zlo koje donosi oružje. Ja sam profesionalni ribar, radim od jutra do sutra, svetkom i petkom. Ruke su mi tvrde poput kamena ili česmine. Živim od teškog i napornog rada. Moj stariji sin radi u sumartinskom škveru, mojih šestero braće razasuto je širom svijeta i čitav moj rod čine čestiti, radišni i pošteni ljudi. Među njima nema ni lupeža ni varalica, a ovo me sad potreslo", dodao je.

"Od sada ću svakodnevno razgovarati sa svojim sinom i vjerujem da se to više neće dogoditi. Ipak, moram priznati, u zadnje vrijeme sam malo i zaboravio na njega jer sam gradio kuću i sav sam se posvetio tom poslu. Od sada će sin puno više vremena provoditi sa mnom na moru i u ribarenju. Vjerujem da je uvidio pogrešku i izvukao pouke", zaključio je dječakov otac.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara