Kod četvorice dilera pronađeno više od pola kilograma kokaina

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

U AKCIJI zadarske policije zbog posjedovanja droge su uhićene tri osobe iz toga grada te jedna sa zagrebačkog područja koje su se udružile radi nabavljanja, skrivanja, prepakiravanja i preprodaje kokaina.

Akcija Uskoka i zadarske policije je trajala od travnja do 18. rujna ove godine, a u njoj su uhićeni 31-godišnji Zagrepčanin te 35-godišnji, 33-godišnji i 21-godišnji Zadrani. 35-godišnji Zadranin je od Zagrepčanina u nekoliko navrata kupio kokain koji bi 21-godišnjak sakrio u obiteljskoj kućili ili u iznajmljenom stanu u Zadru.

Policija uzela mobitele, novac, pušku i pištolj

Tamo je 21-godišnjak drogu vagao i miješao je s pripravcima da bi dobio na njezinoj težini, a nakon toga ju je pakirao za prodaju. 35-godišnjak i 21-godišnjak su drogu preprodavali 33-godišnjem Zadraninu koji joj je još povećavao masu, ponovno prepakiravao i prodavao krajnjim kupcima.

Četvorka je na ovaj način zaradila najmanje 403 tisuće kuna. Prošlog petka su policajci na ulazu u Benkovac zaustavili 21-godišnjaka te su kod njega pronašli pet paketa sa 576 grama kokaina. U pretrazi stanova svih osumnjičenika oduzeti su mobiteli i novac koji su zaradili prodajom kokaina, a kod 31-godišnjaka su pronađene i nelegalna puška te pištolj. Kod 33-godišnjaka pronađeno je šest grama kokaina. Protiv četvorke je podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe opojne droge te su odvedeni istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara