Kod Manchestera došlo do plinske eksplozije, 15 ozlijeđenih

Foto: YouTube

ČETIRI su kuće raznesene, a 15 je ljudi ozlijeđeno u velikoj plinskoj eksploziji u mjestu Irlam blizu Manchestera. Svi ozlijeđeni trebali bi biti pušteni iz bolnice, a policija i vatrogasne službe istražuju uzrok eksplozije.

U stambenoj zajednici u kojoj je došlo do eksplozije su se vršile renovacije, a stanari su rekli da su prije eksplozije osjetili jak miris plina. Odmah nakon eksplozije su na mjesto događaja došle službe hitne pomoći, a oko 40 vatrogasaca odmah je krenulo iz ruševina vaditi stradale.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osamdeset obitelji koji žive u području je evakuirano, a mnogi od njih su na sebi imali odjeću za spavanje, jer je do eksplozije došlo u sedam ujutro. Vjeruje se da je starija žena, čija je kuća bila u središtu eksplozije, relativno teško opečena, ali nije u životnoj opasnosti. Ona je ispričala kako je upalila štednjak da bi skuhala doručak kad je došlo do eksplozije.

Među ozlijeđenima su jedna trudnica i dijete koji su udahnuli prašinu, muškarac čiji se strop urušio, i dvoje prolaznika koje su pogodile krhotine.

Vlasnik kompanije u čijem je vlasništvu zemljište na kojemu je došlo do eksplozije, rekao je za britanske medije da su se vršile renovacije te da njegova kompanija zajedno s policijom i vatrogascima radi na utvrđivanju uzroka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara