Kod Omiša poginuo pješak - 69. žrtva prometa u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Kod Omiša poginuo pješak - 69. žrtva prometa u Splitsko-dalmatinskoj županiji
U PROMETNOJ nesreći koja se dogodila u Kostanjama pokraj Omiša jutros oko 9,30 sati poginuo je pješak Špiridon Begić (88) iz mjesta Kostanje, rečeno je na konferenciji za novinare u splitskoj policiji, i on je ove godine 69. žrtva prometa u Splitskodalmatinskoj županiji.

Prošle su godine u istom razdoblju na cestama te županije stradale 62 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Begić je stradao kada je na njega naletio teretni automobil, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao I.B. (1962.) iz Lovreća. Teretno vozilo se s parkirališta pokušalo uključiti u promet na županijskoj cesti. Pritom, vozeći unatrag, vozač nije primijetio pješaka te ga je udario stražnjim dijelom vozila. Od posljedica nesreće Špiridon Begić preminuo je oko 9,50 sati u kolima Hitne pomoći.

Povodom sutrašnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj ističu da će, u suradnji s djelatnicima prometne policije, premještati vozila građana koja će biti parkirana na mjestima rezerviranima za invalide, kao i ispred ustanova namijenjenih invalidima. Također je istaknuto da će se, zajedno s predstavnicima gradova i općina županije, inicirati obnova prometne signalizacije i pokušati postići dogovor oko povećanja broja parkirnih mjesta namijenjenih invalidima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara