KOFI ANNAN ZABRINUT ZBOG SUU KYI

Glavni tajnik UNa Kofi Annan izrazio je sve veću zabrinutost za mianmarsku prodemokratsku čelnicu Aung San Suu Kyi, koja je u pritvoru od 30. svibnja, rekao je izaslanik UNa Razali Ismail u srijedu.

Razali je sa Suu Kyi razgovarao 10. lipnja. Prije nego što je napustio Mianmar, tražio je uvjeravanje da će biti oslobođena, međutim nije ga dobio.

"UN i mnogi ljudi iznimno su zabrinuti zbog situacije", rekao je Razali novinarima u Tokiju. Dodao je da se očekivalo kako će "biti puštena za tjedan-dva, no dva tjedna su već prošla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razali je ponovio da na Suu Kyi nije vidio znakova bilo kakvih ozljeda, a za vrijeme razgovora s njim pokazivala je odlučnost i borbenost.

Pedesetosmogodišnja Suu Kyi u pritvoru je nakon izbijanja sukoba između njezinih i vladinih pristaša na sjeveru zemlje 30. svibnja.

Japan je najavio da će prestati ekonomski pomagati Mianmaru dok vojne vlasti ne oslobode Suu Kyi. Razali je istaknuo da svjetska zajednica mora izraziti zabrinutost za njezinu sigurnost, dok je u pritvoru, ali i nakon njezina oslobođenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara