Kolakušić najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima

Kolakušić najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima
Foto: Hina, Index

DO MISLAVA KOLAKUŠIĆA sinoć su pokušavali doći svi mediji, ali i brojni građani su se raspisali po društvenim mrežama kada će se Kolakušić obratiti javnosti. Ipak, on je jučer poručio: "Večeras sam s obitelji i ne dajem izjave."

No kada je glasao, najavio je koji će mu biti prvi potez ako osvoji mandat.

U izjavi medijima Kolakušić je jučer tijekom dana kazao da očekuje da građani izađu u velikom broju te da očekuje izlaznost od 30 posto.

"Mi očekujemo da ćemo ostvariti dva mandata i da će se time pokrenuti Hrvatska jer promjene svi zaslužujemo i one su nužne", rekao je Kolakušić.

Na pitanje koji će mu biti prvi potez ako uđe u Europski parlament rekao je: "Prvi potez je da se kandidiramo na predsjedničkim izborima."

Građanima je nakon toga poručio: "Građani odlučuju. Na zadnjim izborima dogodilo se nešto nevjerojatno. HDZ je osvojio 10 posto, a s tih 10 posto je osvojio 50 posto zapravo, odnosno 6 mandata. Građani to ne smiju dopustiti nego moraju izaći i glasati. Ne smiju dopustiti da 10 posto građana odlučuje o njihovoj sudbini i sudbini njihove djece."

Trenutni rezultat

Kolakušić drugi po preferencijalnim glasovima

Mislav Kolakušić osvojio je 68.882 preferencijalnih glasova te je zauzeo drugo mjesto ukupno, odmah iza Ruže Tomašić koja je osvojila 69.989 glasova.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara