Koliko vrijedi vlast u zemlji ako su kandidati spremni galantno potrošiti 100 milijuna kuna na promidžbu?

NEZAVISNI HRVATSKI SINDIKATI oglasili su se danas priopćenjem u kojem su ocijenili da je predizborna promidžba koja će koštati najmanje 100 milijuna kuna nekorektna prema biračima.

> Tko će koliko potrošiti pročitajte ovdje

U NHS-u se pitaju nije li licemjerno potrošiti takvu cifru na promidžbu, a samo dio te svote bio bi dovoljan za podmirenje mnogih društvenih potreba.

NHS smatra kako bi bilo poštenije i društveno korisnije da se barem dio novca daruje bolnicama, domovima zdravlja, vrtićima, skloništima za beskućnike i slično.

"Pa neka to bude i darivanje u predizborne svrhe, no darovana dobra ostat će puno dulje nego li promidžbeni plakati, emisije pod pokroviteljstvom i sjećanja na javne skupove." - kažu u NHS-u te se pitaju "Koliko li tek vrijedi vlast u zemlji kad su kandidati spremni samo na promidžbu galantno potrošiti više od 100 milijuna kuna?"

"I to u zemlji u kojoj je siromašno između 20 i 30 posto građana, plaću nižu od prosječne prima preko 65 posto zaposlenih, preko 60 posto mirovina je do iznosa od 2.000 kuna, nezaposlenih je oko 260.000, zaduženost građana je preko 110 milijardi kuna, a države preko 31 milijardu eura" - dodaje se.

"Također, pomogli bi i biračima kojima se pred izbore obraćaju prigodnim porukama i obećanjima" - kaže se u priopćenju u kojemu se dodaje: "Kako na takvu raskošnu promidžbu mogu reagirati nezaposleni s mizernom naknadom za nezaposlenost, a kako mnogobrojni umirovljenici s niskim mirovinama, radnici s malim plaćama ili bolesnici koji mjesecima čekaju na specijalistički pregled"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara