Kolinda Grabar Kitarović postaje pomoćnica glavnog tajnika NATO-a

Foto: Arhiva

BIVŠA hrvatska ministrica vanjskih poslova i sadašnja veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović imenovana je pomoćnicom za javnu diplomaciju glavnog tajnika NATO-a, potvrdio je za Index glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun.

Iz Ministarstva ističu da je to veliko priznanje Kolindi Grabar Kitarović i njezinom djelovanju u diplomaciji, a još nije poznato kada će ona preuzeti dužnost pomoćnice Andresa Fogha Rasmussena. Uprava za javnu diplomaciju je jedna od šest uprava u uredu glavnog tajnika, a na čelu svake od tih uprava je pomoćnik glavnog tajnika.

Šimonović u UN-u, Grabar Kitarović u NATO-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako je mjesto hrvatskog ministra vanjskih poslova dobra "odskočna daska" za međunarodne institucije, jer je prošle godine bivši ministar Ivan Šimonović postao pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava. Dragun kaže da se sve češće u međunarodnim krugovima hrvatski diplomati prepoznaju kao osobe koje mogu kvalitetno raditi svoj posao i dati doprinos međunarodnim odnosima.

Ovo imenovanje Kolinde Grabar Kitarović je Hrvatskoj zadalo dodatnog posla, jer sada treba pronaći novog veleposlanika u SAD-u. Dragun nam je rekao kako već imaju ime novog veleposlanika, no da s njim ne žele izlaziti u javnost, dok se ne provedu sve prethodne procedure.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara