Kolinda komentirala izjavu o Bandiću, zatvoru i kolačima, danas ima drugu priču

Kolinda komentirala izjavu o Bandiću, zatvoru i kolačima, danas ima drugu priču
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

KOLINDA Grabar-Kitarović oko podne je, u pratnji premijera Andreja Plenkovića, predala potpise za kandidaturu za predsjedničke izbore.

Nakon što je predala potpise, Kolinda je komentirala svoju jučerašnju izjavu za Media Servis da bi Bandiću, ako ga osude, u zatvor nosila kolače.

"Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I ono što ja najviše cijenim u životu je lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno u zatvor. Ali vjerujem da se to neće dogoditi", rekla je jučer Kolinda.

Danas tvrdi da se sve svodi na presumpciju nevinosti.

"Rekla sam ono što mora stajati u svakom demokratskom društvu, a to je da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja punomoćnom sudskom presudom", rekla je Kolinda.

Plenković, koji je jučer kazao da se nada da se Kolinda šali, nije želio ništa komentirati. Samo je dobacio novinarima da su sve čuli.

Praljak je pravomoćno osuđen pa ga Kolinda opet slavi

Kolinda, doduše, kad je riječ o Slobodanu Praljku ima neke drugačije standarde. Njega, naime, slavi iako je pravomoćno osuđen. Praljak je, podsjetimo, proglašen krivim za ratne zločine. Svejedno, to Kolindi nije smetalo da mu prije nekoliko dana, na obljetnicu njegove presude i smrti, oda počast.

Jučer je u istom intervjuu branila Praljka.

"Kada je riječ o gospodinu Slobodanu Praljku... In memoriam jednom hrvatskom generalu. Neću dalje objašnjavati."

"Podsjećam da je on osuđeni ratni zločinac", rekla je voditeljica.

"Da, ali neću dalje objašnjavati. On se borio za prava hrvatskoga naroda, za ono što je osuđen to je i odslužio. Dogodilo se što se dogodilo. Velika tragedija i veliki propust Haškoga suda. Neću to dalje komentirati", rekla je Kolinda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara