Kolindi se opet žurilo pa je na sastanak s Pahorom u Umagu putovala - helikopterom MORH-a

Kolindi se opet žurilo pa je na sastanak s Pahorom u Umagu putovala - helikopterom MORH-a

Foto: FAH

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je na finale teniskog turnira u Umagu stigla - helikopterom MORH-a. Kako objašnjavaju iz MORH-a, Kolinda je letjela njihovim helikopterom zbog gužve u rasporedu. U Umagu se sastala sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom, s kojim je gledala finale teniskog turnira.

"Riječ je o letu transportnim vojnim helikopterom Mi-171-Sh, na relaciji Split–Umag, koji predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga ima pravo koristiti, a kao i sada, to je bilo isključivo u situacijama kada zbog drugih obaveza nije u mogućnosti drukčije stići na službeni događaj.

Predsjednica RH koristila je vojni helikopter u okviru trenažnog leta, a uz nju su u helikopteru bili i djelatnici njenog osiguranja, šefica Kabineta, te službeni fotograf Ureda predsjednice", potvrdili su za Index iz MORH-a.

Potvrdu smo dobili i iz Ureda predsjednice, gdje su nam rekli da Kolinda nije bila na odmoru te potvrdili informacije koje smo dobili iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović  nije bila na odmoru u Umagu već je imala sastanak s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom te je potom prisustvovala finalnom meču ATP Croatia Open Umag kojem je i pokroviteljica. Koristila je  transportni vojni  helikopter obzirom da je to bila jedina mogućnost da iz Splita na vrijeme stigne u Umag. Riječ je o tzv. trenažnom letu što je dio obveznih sati naleta helikoptera imao on putnike ili ne (obzirom da nema dodatnih troškova, cijena sata takvog leta je oko 4.500 kn). Gospodin Kitarović nije bio u pratnji", kazali su.

Inače, komercijalna cijena sata leta vojnog helikoptera iznosi oko 50.000 kuna. 

Podsjetimo, Kolinda je i prošle godine u travnju od Splita do Križevaca putovala helikopterom MORH-a. Iz Ureda predsjednice tada su to opravdali gužvom u rasporedu.

Naime, Grabar Kitarović susrela se ujutro s talijanskim predsjednikom nakon čega je trebala otputovati u Split na međunarodni sajam vojne industrije 'ASDA 2015'. Kako je procijenjeno da neće stići automobilom, odletjela je MORH-ovim helikopterom. Nakon sajma susrela se ministricom obrane Bosne i Hercegovine Marinom Pendeš (Spaladium Arena), a za petak je imala dogovoren posjet Križevcima, pa je iz Splita za Križevce - također odletjela helikopterom.

U Križevce je po nju došla službena limuzina i vratila je na Pantovčak gdje je pozvala novinare kako bi im otkrila što je saznala nakon sastančenja s predsjednicima stranaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara