Kolinda na svečanoj večeri agencije koju je osnovao Tolušić

Kolinda na svečanoj večeri agencije koju je osnovao Tolušić
Foto: Hina

PRVI dan boravka u Virovitičko-podravskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je večeras na svečanoj proslavi 10-godišnjici Vidre, županijske agencije za regionalni razvoj, na kojoj ju je, osim domaćina, dočekao i potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, bivši župan za čijeg je mandata ta agencija osnovana.  

Kolinda je bila na svečanoj večeri u čast te agencije, a s njom je sjedio upravo Tolušić.

Kolinda: Velika mi je čast biti u ovom društvu

„Velika mi je čast biti u ovom društvu, jer ovakva ulaganja omogućuju ravnomjeran razvoj, razvoj ruralnog turizma i druge gospodarske aktivnosti koje u konačnici mogu preokrenuti negativne demografske trendove”, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

Ravnateljica Vidre, Emina Kovač, rekla je kako je ta agencija na početku realizirala projekte namijenjene ustanovama, a u posljednje vrijeme ponajviše pomažu privatnim poduzetnicima. 

Predsjednica je popodne u OŠ Augusta Cesareca u Špišić-Bukovici, u Područnoj školi Bušetini u sklopu programa "Hrvatska čita", pročitala odabrane ulomke iz "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića", u općini Lukaču obišla je pogone "Šaframa", vodećeg proizvođača začina, tvornicu sokova od voća i povrća "Brana" te u Virovitici "Panonski drvni centar kompetencija". 

Kolinda je imala sadržajan dan, udomila je i kujicu

U virovitičkom skloništu za životinje udomila je kujicu, šestomjesečnu mješanku labradora i terijera.

Popodne je također bila na predstavljanju projekta obnove virovitičkog dvorca Pejačevića. Projekt "5 do 12 za Dvorac" dosad je najveći kojim su se u Virovitičko-podravskoj županiji javili na natječaje za novac iz Europske unije. Više od 80 milijuna kuna potrošit će se na obnovu tog dvorca i okolnog parka, od čega je 66,7 milijuna iz europskih fondova. Radovi su počeli prije godinu dana, a dvorac bi trebao biti otvoren u kolovozu sljedeće godine, na blagdan Sv. Roka, zaštitnika Virovitice.

Hrvatska predsjednica predvečer se susrela i s građanima općine Suhopolja, a dan završila u Otrovancu, u općini Pitomači, na obilježavanju 10. obljetnice Vidre. Sutra završava boravak u Virovitičko-podravskoj županiji, u koju je na dva dana premjestila svoj ured, što je 17. premještanje iz Zagreba.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara