Kolinda ne mora odgovarati Povjerenstvu za darove koje je primila od Mamića

Kolinda ne mora odgovarati Povjerenstvu za darove koje je primila od Mamića

Foto: FAH

IZ POVJERENSTVA za odlučivanje o sukobu interesa za N1 su rekli kako nema pokretanja postupka protiv Kolinde zbog darova koje je primila od Zdravka Mamića.

Podsjetimo, Mamić je Kolindi donirao značajnu svotu novca za troškove predizborne kampanje, a organizirao joj je i rođendansku proslavu.

"Odgovor na pitanje je li se pojedini dužnosnik u određenim okolnostima našao u sukobu interesa, može donijeti samo Povjerenstvo kao kolektivno tijelo na javnoj sjednici, većinom glasova svih svojih članova. Iz do sada objavljenih podataka u medijima, Povjerenstvo nije steklo dovoljno relevantnih saznanja na temelju kojih bi moglo raspravljati i odlučivati o eventualnom pokretanju postupka protiv dužnosnice Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske zbog mogućeg primitka nedopuštenog dara.

Napominjemo da se nedopuštenim darom u smislu Zakona o sprječavanju sukoba interesa, smatra dar čija je vrijednost veća od 500,00 kn a koja dužnosnika dovodi ili može dovesti u odnos zavisnosti ili koja kod dužnosnika može stvoriti obvezu prema darovatelju.

Ne smatraju se nedopuštenim darom uobičajeni darovi između članova obitelji, rodbine i prijatelja", objasnilo je Povjerenstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara