Kolinda obišla plivače, studente fizioterapije i tvornicu parketa

Kolinda obišla plivače, studente fizioterapije i tvornicu parketa
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

TIJEKOM boravka u Virovitičko-podravskoj županiji hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obišla je plivače, studente fizioterapije i tvornicu parketa.

Predsjednicu je u Orahovici u pogonu Pan parketa dočekao osnivač i direktor tvrtke Daniel Smiljanić. Pan parket je uspješna drvoprerađivačka tvrtka koja, osim u europske zemlje, izvozi u Kinu, Sjevernu i Južnu Ameriku te na Bliski istok. Prošle su godine 123 zaposlene osobe ostvarile prihod od 80 milijuna kuna te udvostručile neto dobit na 5,5 milijuna kuna.

Kako je istaknuto, tvrtka izvozi 90 posto hrvatskih proizvoda, a ulaganjem u energetski učinkovitiju tehnologiju uz pomoć EU fondova nastoje održavati konkurentnost na zahtjevnome međunarodnom tržištu te i ove godine računaju na povećanje proizvodnje i daljnje investicije.

Predsjednica je posjet Orahovici počela na Sveučilišnom studiju fizioterapije osječkoga Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, a obišla je i turistički kompleks "Merkur", gdje su je na natkrivenom bazenu dočekali plivači Plivačkoga kluba Orahovice.

Nakon što obiđe Poljoprivredno poduzeće Orahovicu, hrvatska predsjednica bit će na proslavi Dana općine u Mikleušu, čime će završiti dvodnevno premještanje njezina ureda u Virovitičko-podravsku županiju, što je 17. premještanje u dosadašnjem mandatu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara