Kolinda odgovorila na kritike zbog navijanja, spomenula je i Marilyn Monroe

Kolinda odgovorila na kritike zbog navijanja, spomenula je i Marilyn Monroe
Foto: EPA

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović osvrnula se na kritike koje dobiva zbog svog strastvenog sportskog navijanja, piše N1.

Komentirala ih je na druženju s novinarima u Vili Prekrižje na Pantovčaku.

Istaknula je da će jednoga dana, kad prestane obnašati dužnost predsjednice, biti obična građanka te da ima pravo i na takvo ponašanje.

"Ne želim biti lišena emocija"

"Isto tako, ne želim biti jedan od onih državnika ili političara koji su lišeni emocija i svedeni na figure koje protokol posjeda ovdje ili ondje. Uvijek tražim svoje mjesto. Kad tražim to svoje mjesto, tražim ga za Hrvatsku i duboko vjerujem da protokol ne definira dužnosnike, nego dužnosnici, odnosno državnici definiraju protokol i tako ću se i nastaviti ponašati, dosljedna sebi, svom karakteru, svojim uvjerenjima, svojim nacionalnim ponosom i vjerom da ne postoje male države i da je svaka država velika onoliko kolikom je učinimo", rekla je Kolinda. 

"I otuda moja silna vjera u Hrvatsku, unatoč mnogim pokazateljima koji ukazuju na pesimizam u društvu", dodala je predsjednica.

Poistovjetila se s Marilyn Monroe

Kolinda je istaknula i da se drži izreke koja se pripisuje Marilyn Monroe da poslušne žene rijetko stvaraju povijest. U stvarnosti se radi o citatu Laurel Thatcher Ulrich, profesorice rane američke povijesti na Harvardu.

"U tom smislu nadam se da ćemo sljedeće godine nastaviti svi zajedno raditi i na poboljšanju uloge žena i svih manjinskih zajednica u hrvatskom društvu, da ćemo pokazati respekt i poštovanje jedni prema drugima i da ćemo graditi tu kulturu međusobnog poštovanja i uvažavanja, optimizma, ljubavi prema svojoj domovini", zaključila je predsjednica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara