Kolinda: Odlukama ZAVNOH-a postavljen je temelj za neovisnu Hrvatsku

Kolinda: Odlukama ZAVNOH-a postavljen je temelj za neovisnu Hrvatsku
Foto: Hina

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je svim hrvatskim državljankama i državljanima Dan antifašističke borbe istaknuvši da su hrvatski antifašisti pozivom na borbu protiv fašističke okupacije zemlje 22. lipnja 1941. u šumi Brezovici započeli četverogodišnju borbu za narodnu slobodu i socijalna prava.

"Svojim sudjelovanjem na strani Saveznika hrvatski je narod, zajedno s pripadnicima nacionalnih manjina, dao važan doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom. Proglašenjem Federalne Države Hrvatske i drugim odlukama ZAVNOH-a sačuvana je hrvatska državnost i postavljen temelj za proglašenje demokratske i neovisne Republike Hrvatske, koju smo obranili od velikosrpske agresije i oslobodili u Domovinskom ratu.

Te povijesne zasluge hrvatskih antifašista dostojanstveno obilježavamo, s punim poštovanjem prema svim žrtvama tijekom i nakon Drugoga svjetskoga rata. Svim hrvatskim državljankama i državljanima srdačno čestitam Dan antifašističke borbe", istaknula je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara