Kolinda opet nahvalila Vatrene pa najavila reforme: "Ovo trebamo iskoristiti"

Kolinda opet nahvalila Vatrene pa najavila reforme: "Ovo trebamo iskoristiti"
Foto: Hina

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju navečer u Umagu je istaknula kako je umaški ATP turnir od iznimnog značaja za turističku promociju Umaga, Istre i cijele Hrvatske te dodala da veliki sportski trenutak optimizma u cijeloj Hrvatskoj treba iskoristiti.

Hrvatska predsjednica nazočila je finalnom meču na ATP turniru tenisača u Umagu, gdje su igrali Argentinac Guido Pella i Talijan Marco Cecchinato.

"Riječ je o iznimno važnom sportskom događaju koji turistički promovira kako Umag, tako i Istru, ali i Hrvatsku. Sport je ovih dana u prvome planu, a naši su Vatreni u tom smislu znatno podigli ljestvicu jer ono što su oni napravili velika je promidžba u svijetu i nema tih novaca kojima možete platiti takvu promidžbu", rekla je Grabar-Kitarović.

Naglasila je da taj trenutak optimizma valja iskoristiti.

"Upravo iz tog razloga treba prionuti poslu i nadam se da ćemo ovu godinu iskoristiti i za daljnje reforme, za poticanje poduzetništva i gospodarstva i da će to pridonijeti daljnjem rastu turizma. Ujedno, vjerujem da ćemo pokrenuti jedan novi razvojni zamah Hrvatske", ustvrdila je hrvatska predsjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit novinara kako komentira problem nedostatka radne snage u turizmu, Grabar-Kitarović je odgovorila da to postaje ogroman problem, ne samo u priobalnom području već i u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

"To se može privremeno riješiti kvotama za strane radnike u turizmu, međutim, moramo vrlo ozbiljno promisliti kako restrukturirati i tržište rada i sustav obrazovanja te valorizirati radna mjesta u turizmu da budu dobro plaćena i ne samo sezonska", poručila je te dodala kako Hrvatska ima sve preduvjete za produljenje turističke sezone.

"Jedino kroz stalna radna mjesta, a ne sezonska i parcijalna, možemo osigurati da i domaći ljudi rade u turizmu", naglasila je.

Predsjednica je u Umagu također uručila priznanje poznatom istarskom vinaru Klaudiju Tomazu čija je istarska malvazija iz 2015. proglašena ovogodišnjim "ATP vinom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara