Kolinda pisala o čovjeku kojemu se sudi zbog razbijanja ćiriličnih ploča

Kolinda pisala o čovjeku kojemu se sudi zbog razbijanja ćiriličnih ploča
Foto: Hina

KOLINDA Grabar-Kitarović na Twitteru je komentirala situaciju oko Marijana Živkovića, bivšeg branitelja iz Vukovara kojemu se na tamošnjem Općinskom sudu sudi zbog razbijanja ćiriličnih ploča 2013. godine.

Potporu Živkoviću zadnjih su dana dali vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i ministar obrane Damir Krstičević. Štoviše, Penava je zbog suđenja Živkoviću napisao kako se srami institucija ove države, što su mnogi shvatili kao napad na HDZ-ovu vladu.

"Duboko žalim zbog osobne tragedije gospodina Marijana Živkovića, čija su dva sina položila živote za našu Domovinu. Njegova bol i naša je bol, za nju trebamo imati puno razumijevanje i poštovanje, a na njihovu žrtvu moramo vječno čuvati uspomenu.

Uvažavajući neovisnost hrvatskog pravosuđa, žalosti društvena klima u kojoj je do ovakve situacije moralo doći. Većim angažmanom nadležnih institucija, sva otvorena pitanja oko Vukovara i tragedije koju su svi Vukovarci tijekom velikosrpske agresije proživjeli trebala su biti i trebaju biti riješena, prvenstveno kada je riječ o neprocesuiranim ratnim zločinima i traganju za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

Učinimo sve da do ovih potresnih i bolnih situacija više ne dolazi", napisala je Kolinda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara