Kolinda o sukobu interesa: Opet ću učiniti isto

Kolinda o sukobu interesa: Opet ću učiniti isto

Foto: FAH

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa danas je priopćilo kako će se protiv Kolinde Grabar Kitarović pokrenuti postupak.

Povjerenstvo je tako odlučilo jer je Kolinda za vrijeme izbora od države dobila 1.167.573 kune za naknadu promidžbe. Neutrošena sredstva koja su dodijeljena smatraju se oporezivim dobitkom koji se mora obračunati i uplatiti porezne obveze i prijaviti Poreznoj upravi. Grabar-Kitarović je taj novac dala HDZ-u da ne bi morala platiti porez od 40 posto.  Povjerenstvo smatra kako se Kolinda tu ponašala kao članica stranke, a to nije smjela.

> Protiv Kolinde se pokreće postupak jer je dala HDZ-u preko milijun kuna

Kolinda se o odluci Povjerenstva očitovala priopćenjem.

"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović drži kako je Povjerenstvo za sukob interesa današnjom odlukom o pokretanju postupka „zbog povrede načela obnašanja javne dužnosti i vjerodostojnosti Predsjednice Republike“, a ne zbog sukoba interesa, prekoračilo svoje ovlasti i ušlo u sferu političkog arbitriranja.

Tome u prilog govori i činjenica kako je ova odluka donesena, koje li slučajnosti, na istoj sjednici na kojoj se odlučivalo o očiglednom primjeru sukoba interesa visokog dužnosnika Vlade Republike Hrvatske.

Predsjednica Republike ponosna je što su sva sredstva zakonito donirana onima najpotrebnijima, iako ih je mogla zadržati za sebe.

Budući da ničim nije dovela u pitanje načela obnašanja javne dužnosti, Predsjednica Republike opet će učiniti isto", priopćio je Ured predsjednice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara