Kolinda s guvernerom Minnesote: Želi pomoć vojske u borbi protiv kibernetičkih napada

Kolinda s guvernerom Minnesote: Želi pomoć vojske u borbi protiv kibernetičkih napada

Foto: FAH

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u ponedjeljak s guvernerom Minnesote u sklopu svog radnog posjeta toj američkoj saveznoj državi, javio je HRT.

Grabar-Kitarović i demokratski guverner Mark Dayton u St. Paulu su razgovarali o nastavku dva desetljeća duge suradnje Nacionalne garde Minnesote i Hrvatske vojske, širenju suradnje na područja civilnog života i mogućoj pomoći vojske civilnim institucijama u borbi protiv kibernetičkih napada.

Predsjednica države i hrvatsko vojno izaslanstvo predvođeno načelnikom Glavnog Stožera generalom Dragom Lovrićem obišli su potom Ripley, najveći vojni kamp u Minnesoti koji je oko 160 kilometara udaljen od glavnoga grada St. Paula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Suradnja nacionalne garde i HV-a

U posjet Minnesoti hrvatska predsjednica otišla je u povodu 20. godišnjice suradnje između Hrvatske i te američke savezne države. Posebno se to odnosi na suradnju nacionalne garde te savezne države i HV-a.

"Minnesota i Hrvatska sudjelovale su u više od stotinu bilateralnih i civilnih aktivnosti. Program suradnje stvorio je partnerstvo koji uključuje mnoge oragnizacije i pojedince poput privatnih tvrtki, organizacija civilnog društva i neprofitnih agencija", priopćili su iz Nacionalne garde tim povodom.

Grabar-Kitarović posjet Minnesoti završava danas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara