Zbog nereda na stadionu Kolinda sazvala izvanrednu sjednicu raspadnute Vlade

Zbog nereda na stadionu Kolinda sazvala izvanrednu sjednicu raspadnute Vlade

Foto: FaH

PRESJEDNICA Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović predložila je sazivanje tematske sjednice Vlade o neredima na nogometnim stadionima te posebno onaj sinoć na utakmici Hrvatske i Češke.

Predloženi dnevni red izgledao bi ovako:

1. Izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije i Ministarstva unutarnjih poslova o sigurnosnim saznanjima i poduzetim radnjama prije, za vrijeme i poslije utakmice između Republike Hrvatske i Češke Republike,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Izvješće Ministarstva pravosuđa i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o primjeni Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima („Narodne novine“, broj 117/03, 71/06, 43/09 i 34/11), primjeni istoga u području suzbijanja nereda na sportskim natjecanjima i poduzetim radnjama, te dosada izrečenim sankcijama i

3. Izmjene i dopune Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima („Narodne novine“, broj 117/03, 71/06, 43/09 i 34/11).

U obrazloženju prijedloga za održavanje sjednice Vlade Republike Hrvatske navedeno je kako su se na nogometnoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva održanoj 17. lipnja 2016. u Francuskoj Republici za vrijeme utakmice između Republike Hrvatske i Češke Republike dogodile nemile scene ponašanja navodnih navijača hrvatske reprezentacije.

"U svrhu osiguravanja sigurnosti gledatelja i sudionika sportskog natjecanja potrebno je žurno sankcionirati huliganizam, nedolično ponašanje, nerede, te nasilje, prije, za vrijeme i nakon sportskog natjecanja", stoji u današnjem priopćenju iz Ureda predsjednice.

Predsjednica traži da se postrože sankcije za prekršaje s posebnim naglaskom na pooštravanje kazni zatvora te ih hitno primijeniti“. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara