Kolinda se u Rusiji susrela s patrijarhom Kirilom, on pozvao na jedinstvo crkava

Kolinda se u Rusiji susrela s patrijarhom Kirilom, on pozvao na jedinstvo crkava

Foto: Hina

PATRIJARH moskovski i cijele Rusije, Kiril je prilikom susreta u Moskvi s hrvatskom predsjednicom izrazio zadovoljstvo zbog istih stavova Katoličke crkve i Ruske pravoslavne crkve o eutanaziji i pobačaju, te se zauzeo da dvije crkve ujedine stavove i oko modernih izazova.

Patrijarha Kirila zanimao je položaj pravoslavnih vjernika i Srba u Hrvatskoj, pa mu je predsjednica rekla da su prava manjina zajamčena hrvatskim Ustavom, a da se ona često sastaje i s predstavnicima vjerskih zajednica.

"U saboru su tri predstavnika srpske manjine, ali i predstavnik ruske manjine", kazala je.

Posjet Hrvatskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret Kirila i Grabar-Kitarović bio je vrlo srdačan i on se prisjetio lijepih uspomena kada je prije puno godina bio u posjetu Hrvatskoj. Predsjednica je iskoristila prigodu da ga pozove da dođe u Hrvatsku.

Hrvatska predsjednica, koja je na službenom posjetu Rusiji, u petak će održati predavanje na Ruskom ekonomskom sveučilištu G.V. Plehanov gdje će joj biti dodijeljen počasni doktorat.

Nakon toga putuje za Sankt Peterburg gdje će se sastati s guvernerom Georgijem Poltavčenkom, bliskim suradnikom predsjednika Vladimira Putina i zagovornikom rusko-hrvatske suradnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara