Kolinda u Sinju napala Škoru: Gdje je bio dok je grmjelo? Tamburao je po Americi

Kolinda u Sinju napala Škoru: Gdje je bio dok je grmjelo? Tamburao je po Americi
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu predizborne kampanje u utrci za novi mandat boravila je u Sinju. Tom je prilikom odgovarala na pitanja novinara.

Upitana je kako komentira činjenicu da je njezin protukandidat Miroslav Škoro na svom predizbornom skupu HDZ-ovcima poručio da je on njihov predsjednik.

 "Ja sam predsjednica Hrvatske, predsjednica svih hrvatskih državljana, bili oni u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, u iseljeništvu ili manjine u susjednim hrvatskim državama. Što se tiče autentičnog HDZ-a, pitam se otkud to najednom. Ja sam u svojoj domovini od svojega rođenja bila i u najtežim vremenima, početkom devedesetih. Nekad treba pitati gdje si bio kad je grmjelo, neki su tamburali po Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci, svojim oružanim snagama. A kad je riječ o HDZ-u, trenutno kao predsjednica, naravno, nisam član, međutim, nikada nisam okrenula leđa HDZ-u niti sam u stranci bila zbog političkog profita. Pridružila sam se stranci krajem osamdesetih godina kao pokretu za koji sam prepoznala da je pokret za slobodnu i neovisnu Hrvatsku", rekla je Kolinda, a prenosi N1.

"Gdje su programi?"

Odgovorila je i Zoranu Milanoviću, koji ju je prozvao rekavši da kao ministrica u Sanaderovoj vladi nije bila u Vukovaru. "Kao građanka bila sam u Kninu i u Vukovaru. Netom nakon oslobođenja Knina, mislim da je to bilo dva dana nakon oslobođenja Knina, u Vukovaru nakon završetka mirne reintegracije, odvela sam svoju djecu da vide to stratište u Vukovaru, da se to nikada ne ponovi i ja ću i kao građanka uvijek odlaziti i u Knin i u Vukovar", poručila je Grabar-Kitarović.

Istaknula je da se predizborna kampanja od samog početka spušta na osobnu razinu. "Još nisam vidjela nijedan jedini program osim svojega i nastojim govoriti o programu, međutim, prisiljena sam odgovarati na ovakva pitanja, jednostavno zato što me vi pitate da odgovorim na to. A gospodinu Milanoviću mogu reći, za njega vrijedi sve živo, i Tuđman i Tito i komunizam, odnosno socijaldemokracija i suverenizam, što god mu odgovara, pa i jastog u Taču", rekla je Grabar-Kitarović.

Osvrnula se i na svoj tvit u kojem je, komentirajući Milanovića i Škoru, napisala: "Oba su pala."

"To je u čast gospodinu Goranu Pauku s kojim sam bila jučer, on je bio taj koji je pogodio dva jugoslavenska zrakoplova i mislim da je to bila prekretnica u ratu protiv Hrvatske. Shvatili smo da mi znamo, možemo i hoćemo, a i sad vam kažem, Hrvatska zna tko je, kada se i gdje borio i Hrvatska zna tko može, hoće, zna, mora i želi bolje", rekla je predsjednica.

Veliki skup u Splitu

Nakon Sinja, Kolinda se uputila u Split na veliki predizborni skup. Ispred sportskog centra Gripe u 18.20 sati dočekali su je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, župan Blaženko Boban, Ante Sanader, Tomislav Prljević, ministar Damir Krstičević, Petar Škorić, Ante Šošić, Željana Zovko...

Kolinda je u dvoranu stigla oko 18.20 sati, gdje je dočekana velikim pljeskom. Za vrijeme njezinog ulaska s razglasa se čulo "Vivat Croatia", javlja Dalmacija Danas. Ipak, još veći pljesak od Kolinde zaradio je njezin suprug Jakov.

"Kolinda ima isti odnos prema domovini, kao Franjo Tuđman, ima istu emociju kada ljubi hrvatsku zastavu", rekao je Andro Krstulović Opara. 

"Najljepši dani u karijeri bili su kad sam bio njen savjetnik. Ona zapamti svakog čovjeka kojeg upozna i kasnije dijeli zadatke i kaže: "To se treba riješiti!". Pamtim dan kad je završena operacija Maslinica. Prvi diplomat na pontonu koji se postavljao bila je Kolinda Grabar Kitarović. Ljudi je vole jer su osjetili istinsko domoljublje", rekao je Opara u svom govoru, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Blaženko Boban je s pozornice među ostalim kazao: "Vi ste nova stara predsjednica Republike Hrvatske. Nije imala niti jednu aferu u pet godina mandata".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara