Kolinda u Zadru žestoko napala Škoru: Skrivao se u ormaru, nigdje ga nije bilo

Kolinda u Zadru žestoko napala Škoru: Skrivao se u ormaru, nigdje ga nije bilo
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

AKTUALNA predsjednica i predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović održala je sinoć u Zadru predizborni skup. 

Počela ga je i završila pozivanjem na Tuđmana.

"Dr. Franju Tuđmana sada neki kritiziraju. Svi smo mi ljudi, tko radi taj i griješi, najlakše je zabiti glavu u pijesak i ništa ne raditi, pa onda i ne griješiti, ali odgovornost prema državi i svom narodu nas mora voditi, pa makar činili i greške", rekla je Grabar-Kitarović najavljujući uvođenje Velereda dr. Franje Tuđmana za prinos zajedništvu, prenosi Zadarski.hr

"Vjerujem u Boga, nikad nisam okrenula leđa ni HDZ-u ni Hrvatskoj"

"Odrasla sam u težačkom kraju, moj izbor je bio HDZ, ne zato što sam razmišljala o političkoj karijeri, jer da sam razmišljala o tome upisala bih se u Savez komunista ili kako se to već tada zvalo. U HDZ-u sam počela s lijepljenjem plakata, ali nikad nisam odustala, jer ne smiju se okretati leđa onome tko ti je dao šansu. U Franji Tuđmanu sam vidjela čovjeka s vizijom koji može povesti sve naše ljude do stvaranja samostalne i demokratske hrvatske države. Ja sam žena koja se voli smijati, veseliti i pjevati, ne želim izigravati salonsku političarku po crvenim tepisima. Meni je najveća nagrada što me vi dočekujete s osmijehom i vjerom. Ja sam žena koja vjeruje u sebe, u svoju i u svaku hrvatsku obitelj, u našu prekrasnu domovinu, ja sam žena koja vjeruje u svoj narod, ja sam žena koja vjeruje Boga. Žena sam kojoj je ljubav prema domovini i narodu uvijek jača od osobnog ega, a lojalnost ispred svega. Nikada nisam okrenula leđa ni HDZ-u ni Hrvatskoj. Lojalnost mi je na prvom mjestu, nikada ne opraštam nelojalnost prema hrvatskoj državi", rekla je Grabar-Kitarović izražavajući posebnu zahvalnost braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata.

"Prije pet godina zatekla sam Hrvatsku na koljenima, pesimističnu Hrvatsku, Hrvatsku koja nije vjerovala u sebe, Hrvatsku u zapećku, u regionu, tamo gdje ona ne pripada. Sada se moramo boriti za stvaranje uvjeta za povratak mladih u Hrvatsku, demografija je pitanje svih pitanja. Hrvatska će opstati, ali hrvatski nacionalni interesi i hrvatski građani moraju biti ispred svega", rekla je Grabar-Kitarović.

Žestoko napala Škoru, kaže da se skrivao u ormaru

"Pozivam vas da 22. prosinca izađete na izbore, oni su jako bitni. Hoćete li birati osobu koja će predstavljati našu državu, narod, nacionalne interese i nacionalne vrijednosti ili ćete birati povratak na staro, na podjele i pesimizam ili neke eksperimente? Neki su iskoristili HDZ za osobne probitke, a neki su iskoristili Hrvatsku za vježbanje svojega ega, neki koji sada zazivaju promjene skrivali su se u ormaru i nigdje ih nije bilo, ni na bojišnicu ni u stvaranju hrvatske države u ministarstvima", rekla je Kolinda jasno aludirajući na Škoru kojeg je već ranije prozvalo zbog toga što je 1991. godine bio u Americi.

"Hvala vam što ostajete ovdje jer beskrajno volite svoju domovinu i narod, jer to je pravo domoljublje. Zaboravimo na daleku prošlost, skoncentrirajmo se na sadašnjost i budućnost, razgovarajmo o razvoju jer to je ono što svi vi želite: bolji život, bolje i redovite plaće, sigurnost za vašu djecu. To ćemo zajedno i ostvariti", kazala je Grabar-Kitarović tražeći od vlade izuzimanje božićnica i uskrsnica iz postupaka ovrhe, prenosi Zadarski.hr.

Grabar-Kitarović je borbu protiv korupcije nazvala apsolutnim potrebom, ali je skrenula pažnju na to da korupcija ne postoji samo u politici.

"Nažalost, korupcija je svuda oko nas: i među sucima, u pravosuđu i školama, do zadnjeg atoma ćemo se boriti da je iskorijenimo. Evo, počinje kiša, morat ću završiti. A završit ću rečenicom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana: Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku nizašto", zaključila je Kolinda. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara