Kolindi ste za rođendan platili trodnevno krstarenje po otocima. Nazdravlje!

Kolindi ste za rođendan platili trodnevno krstarenje po otocima. Nazdravlje!
Foto: Index/Pixsell/Goran Kovacic

OVIH dana možemo svjedočiti svom besmislu postojanja institucije predsjednice. 

Naime, u izostanku bilo kakvih bitnih ovlasti, uz pomoć kojih bi predsjednica mogla povući nekakve konkretne poteze koji bi se odrazili na stvaran život stvarnih ljudi u Hrvatskoj, hrvatska predsjednica čini ono na što smo već donekle oguglali - koristi novac poreznih obveznika za besmislena putovanja na kojima se odlično zabavlja, a javnost koristi kao prigodne zabavljače i statiste kojima je jedini cilj aplaudirati najdražoj gošći svaki put kad se negdje pojavi.

Dan uoči rođendana podsjetila da joj je sutradan rođendan. Pokorni kmetovi shvatili su poruku

Podsjetimo - predsjednica je od jučer na trodnevnoj turneji po kvarnerskim otocima. Već u ponedjeljak, prvog dana turneje, koji je započeo sudjelovanjem u katoličkoj procesiji i misi na Rabu, predsjednica je prigodno najavila da joj je sutradan rođendan.

Pritom je napomenula da "rođendane više ne broji", što je posebno zanimljivo u svjetlu informacije da je u posljednjih godinu dana notorni organizator Kolindinih rođendanskih slavlja, Zdravko Mamić, u bijegu od hrvatskog pravosuđa završio u bosansko-hercegovačkom Međugorju.

Tito jučer, Kolinda danas

Ako vam u ponedjeljak nije bilo jasno zbog čega bi informacija o rođendanu bila imalo relevantna za javnost, trebali ste se strpjeti samo jedan dan kada su Kolindu u svakom mjestu u kojem je stala dočekivale delegacije djece koja su joj, baš kao svojevremeno Josipu Brozu Titu, recitirala pjesmice i čestitala rođendan.

Da je Kolindino paradno krstarenje policijskim brodom plaćeno našim novcem poprimilo nadrealne razmjere, pokazuje i jučerašnji primjer: Naime, na putu policijskom brodu kojim Kolinda krstari Kvarnerom "spontano" se našla bova s natpisom "Sretan rođendan", na koju je bila zakačena vrša sa šampanjcem Valomet, kojim su potom na palubi broda nazdravili predsjednica i njezin suprug Jakov Kitarović.

Novac naš, krstarenje Kolindino

"Porez plaćamo državi koju volimo", glasila je prije par godina jedna od bezbrojnih iteracija teze prema kojoj bi građani ove zemlje trebali biti presretni kad im država otima teško zarađeni novac.

Na što se ti porezi troše, nije nikakva tajna. No možda jedan od najplastičnijih primjera licemjerja vladajućih, koji plaćanje poreza povezuju s patriotizmom, mogli smo vidjeti jučer prilikom Kolindinog cjelodnevnog rođendanskog partija na policijskom brodu.

Vi plaćate poreze, Kolinda krstari po otocima. Naravno, ne bi bilo fer reći da je Kolinda otišla na trodnevno krstarenje plaćeno našim novcem samo kako bi se zabavila. Predsjednica nije krenula u obilazak otoka samo zbog toga, radi se o logičnom nastavku njezine predizborne kampanje koja traje otkad je zasjela u fotelju na Pantovčaku.

S obzirom na to da se i dalje radi o najpopularnijoj političarki u zemlji, koja na nadolazećim predsjedničkim izborima neće imati ama baš nikakvu realnu konkurenciju, čini se da takvo Kolindino trošenje našeg novca ne smeta većini građana. I sve dok je tako, predsjednica može slobodno do besvijesti krstariti Jadranom. Nazdravite joj pred TV ekranom, ali ne prije nego što platite porez.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara