Kolone američkih vojnih vozila prelaze Eufrat, američke snage zauzimaju položaje oko Bagdada

KOLONE američkih tenkova i oklopnih vozila prelaze Eufrat, a američke snage u nedjeljno jutro zauzimaju položaje oko Bagdada, javlja Reuters.

"Glavnina Treće pješačke divizije prelazi Eufrat i ide prema Bagdadu", kaže pukovnik John Peabody, zapovjednik inženjerijske brigade Treće pješačke divizije.

Reutersov dopisnik Luke Baker koji je s inženjercima oko 25 kilometara od bagdadskoga aerodroma javlja da se cijelu noć čula buka tenkova, oklopnih transportera i cisterna s gorivom na putu prema Bagdadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema njegovim riječima, neki dijelovi Treće pješačke divizije osiguravaju područje južno od Bagdada, a drugi uz pomoć 101. padobranske divizije drže glavni bagdadski aerodrom koji su u petak zauzele američke snage.

Baker javlja da su američki vojni izvori priopćili kako su marinci istočno od Bagdada, a jedna postrojba marinaca na dva je kilometra sjeveroistočno od ruba grada.

Prema Reutersu, američke i britanske snage oprezno napreduju zbog straha da ne budu uvučene u ulične sukobe u petmilijunskome Bagdadu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara