Komadina: HDZ je uzeo SDP-ove ideje oko plaća. Mora ostati i nama kad sjašu

Komadina: HDZ je uzeo SDP-ove ideje oko plaća. Mora ostati i nama kad sjašu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

POTPREDSJEDNIK SDP-a Zlatko Komadina ustvrdio je uoči sjednice stranačkog Predsjedništva kako na njemu imaju o čemu razgovarati s obzirom na to da je HDZ prihvatio sve SDP-ove prijedloge koji se odnose na plaće.

"Imamo o čemu razgovarati na Predsjedništvu SDP-a jer je HDZ prihvatio sve naše prijedloge vezane za povećanje minimalne plaće, za neoporezivi dio, za inače povećanje plaća, tako da smo svjedoci kako su stvorili problem da bi ga rješavali s time da su zakasnili godinu i pol dana od tog našeg prijedloga", rekao je Komadina novinarima.

Koalicija, kaže, košta, a "ovakva neprincipijelna koalicija košta dosta više".

"Nešto moraju ostaviti"

Na primjedbu novinara kako HDZ ipak nije preuzeo sve SDP-ove prijedloge, Komadina je uzvratio: "Ne mogu sve, nešto moraju ostaviti i kad mi dođemo na vlast, a on sjašu."

Upitan trebaju li SDP-ovi zastupnici u Europskom parlamentu podržati novi sastav Komisije, Komadina je rekao da, što se njega tiče, mogu. Svatko, kaže, ima problem prema nekome, a SDP-ovci tako imaju prema HDZ-ovoj Dubravki Šuici. 

"Postoji neko pravilo da svoji ne govore protiv svojih i nekakav red. A sad, da se neke naše unutarnjopolitičke bitke prenose u Bruxelles, meni to malo nije pristojno. Ali tko voli, nek izvoli", rekao je Komadina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara