KOMADINA: neki žele izazivati svađe u SDP-u

Predsjednik primorskogoranskoga Županijskog odbora SDPa Zlatko Komadina ocijenio je danas u Rijeci da je osnovni problem u koalicijskoj vladi to što SDP nastoji riješiti uzrok problema, a koalicijski partneri istaknuti njegove posljedice, te da ´neki žele izazivati svađe unutar SDPa´, ali bez uspjeha.

´Ne može Vlada biti ´za´, a neka stranka unutar koalicije ´protiv´, a istodobno sjediti u istoj Vladi´, rekao je Komadina na konferenciji za novinare u povodu današnje redovite sjednice tog županijskog odbora.

Po njegovim riječima, ne može se govoriti o prijevremenim parlamentarnim izborima u zemlji jer smo u izbornoj godini. Istaknuo je kako se SDP zauzima da se izbori održe najranije šest mjeseci prije isteka četvorogodišnjeg mandata. Komadina je ustvrdio da ni SDP ni građani ´ne želi izlaziti na izbore bez potrebe, kada se kome prohtije´.

Vjerojatni SDP-ovi koalicijski partneri, rekao je Komadina, bit će ´od centra lijevo´. Istaknuo je da se zauzima za poslijeizborne koalicije jer bi se tako jasno vidjelo koliko je koja stranka osvojila glasova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako se ne slaže s onima koji se protive, kako je rekao, nekim industrijskim projektima radi zaštite turizma, dodajući kako bismo ´bili sretni da možemo zatvoriti industriju kako bismo razvijali turizam´, ali da se mora voditi računa o važnosti industrije i ljudima koji u njoj rade.

Na novinarsko pitanje znači li to da SDP podupire projekt ´Družba Adria´, Komadina je odgovorio kako bismo i bez JANAF-a i njihova novog projekta imali ekoloških problema i rizika. Istaknuo je kako se zauzima da ovlaštena ministarstva odrade svoj posao na pripremi i nadzoru tog projekta, te da JANAF izradi studiju o utjecaju na okoliš, ali da se ne može odbaciti taj razvojni projekat.

Na sjednici primorsko-goranskoga Županijskog odbora SDP-a sudjelovao je i član Predsjedništva te stranke Slavko Linić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara