Komadinu ne brine stanje u SDP-u: "SDP je brend, a pojedinci dolaze i prolaze"

Komadinu ne brine stanje u SDP-u: "SDP je brend, a pojedinci dolaze i prolaze"

Foto: FAH

POTPREDSJEDNIK SDP-a Zlatko Komadina danas je, komentirajući ostavku kazališne redateljice i nestranačke čelnice SDP-ova Savjeta za kulturu Snježane Banović te izjavu zastupnika SDP-a Gordana Marasa da razmišlja o političkoj mirovini, poručio da su svi zamjenjivi jer, kako je rekao, SDP je brend, a pojedinci dolaze i prolaze.   

"Gledajte, svi smo mi zamjenjivi. SDP je brend, a pojedinci dolaze i prolaze", rekao je Komadina.

Na traženje novinara da komentira ocjene Snježane Banović o stranci, Komadina je rekao da svatko ima svoj osobni stav, pravo na svoje mišljenje, a ostavka je osobni čin.

Snježana Banović je u pismu ostavke rekla među ostalim da SDP nema suvislog programa osim onog za kulturu, da nema plana konsolidacije te da je stranka u stanju "sunovrata u ponor".

"Svatko ima svoj osobni stav, ostavka je osobni čin, i pravo na svoje mišljenje. Osobno, imam dobro mišljenje o gospođi Banović... Žao mi je da je otišla", kazao je Komadina koji je na daljnja pitanja rekao da o stranci treba razgovarati u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tvrdnju novinara kako izgleda da "ogulinski team building" nije donio poboljšanje u komunikaciji, Komadina je rekao da je o tome rano govoriti jer je prošlo tek nekoliko dana.

Napala Lalovca na Twitteru pa se ispričala

Kazališna redateljica i nestranačka čelnica SDP-ova Savjeta za kulturu Snježana Banović u četvrtak je podnijela ostavku na tu dužnost, nakon što su dan ranije na sjednici Kluba zastupnika kritizirali njezinu objavu na Twitteru da je potpredsjednik SDP-a Boris Lalovac "dokazani zlostavljač žena", pa je pitanje "u čemu je razlika između njega i HDZ-ova Tomaševića". Snježana Banović se naknadno, nakon što je upozorena na netočnost te tvrdnje, Lalovcu ispričala na Twitteru uz objašnjenje kako nije znala da je "Općinsko državno odvjetništvo odbacilo prijavu protiv bivšeg SDP-ova ministra financija i potpredsjednika Borisa Lalovca za obiteljsko nasilje".

Dio članova Kluba ustrajao je na njezinoj smjeni. No Snježana Banović nije čekala na smjenu, nego je sama podnijela ostavku u četvrtak ujutro u pismu članovima Savjeta za kulturu, predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću i potpredsjedniku Rajku Ostojiću koji ju je i pozvao da se angažira na artikuliranju kulturne politike stranke.

Komadina je na pitanja novinara odgovarao u Zagrebu, gdje je kao župan Primorsko-goranske županije sudjelovao na neformalnom druženju Hrvatske zajednice županija s medijima prilikom kojeg su predstavljeni rad, projekti i ciljevi Zajednice provedeni u 2017. te planovi za 2018. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara