Kombi koji je s migrantima sletio s ceste u Međimurju vozio je Srbin

Kombi koji je s migrantima sletio s ceste u Međimurju vozio je Srbin
Screenshot: Google Street View

MEĐIMURSKA policija objavila je detalje jučerašnje prometne nesreće u Železnoj Gori, gdje je kombi s ilegalnim migrantima sletio s ceste.

Vozilom hitne pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec gdje im je pružena liječnička pomoć.

Deset migranata iz Pakistana prevozio je 51-godišnji Srbin

"Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je u teretnom automobilu slovenskih nacionalnih oznaka, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 14. svibnja oko 6:40 sati, u Železnoj Gori, upravljao 51-godišnji vozač, državljanin Republike Srbije koji je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio 10 migranata, državljana Pakistana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij Republike Slovenije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni 51-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske i uz kaznenu prijavu bit će doveden nadležnom državnom odvjetništvu. Nad migrantima koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku provodi se upravni postupak te će tijekom dana biti prepraćeni u Tranzitni prihvatni centar za strance u Tovarniku", priopćila je policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara