Komemoracija za policajca preminulog ispred veleposlanstva SAD-a

U ZAGREBAČKOJ policiji danas je održana komemoracija policajcu Josipu Lukiniću (41) koji je u srijedu umro ispred veleposlanstva SAD-a u Buzinu.

Osiguravajući veleposlanstvo na temperaturi od 40 Celzijevih stupnjeva, policajac Lukinić je zbog vrućine izgubio svijest u srijedu oko 11 sati nakon čega je ubrzo umro. Sumnjalo se da mu je srce zatajilo zbog velike vrućine, no obdukcija je pokazala da je uzrok smrti nagnječenje i krvarenje mozga do kojega je došlo prilikom udara glave u pod.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Stanke Saraje, njegova smrt tretirat će se kao smrt na izvršenju službenog zadatka, što znači da će njegova supruga i maloljetni sin dobiti 12 prosječnih plaća, imat će pravo na obiteljsku mirovinu, a policija će platiti troškove pogreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Saraja je kazala da su uvjeti rada policajaca iz Jedinice za osiguranje od lani poboljšani. Do prošle godine policajci su dežurali dva dana i dvije noći prije slobodnih dana, a sada nakon jednog dana i noći imaju dva slobodna dana.

Dodala je da je situacija ispred veleposlanstva SAD-a povoljnija nego drugdje jer policajci imaju klimatizirane kućice.

Josip Lukinić bio je sudionik Domovinskog rata. Prošao je plitvičko, petrinjsko i pokupsko bojište zbog čega je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata

Uz brojne kolege iz PU zagrebačke na komemoraciji preminulom policajcu bio je i zamjenik šefa osiguranja veleposlanstva SAD-a Rob Rochowiak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara