Komšić: Hrvati u BiH bi mogli platiti skupu cijenu zbog svađa i podjela

Komšić: Hrvati u BiH bi mogli platiti skupu cijenu zbog svađa i podjela
Foto: EPA

NASTAVI li se sa sadašnjom politikom poticanja napetosti unutar BiH, najveću cijenu mogli bi platiti Hrvati središnje Bosne kojima prijeti sudbina kakva je zadesila hrvatski narod na teritoriju današnje Republike Srpske, upozorio je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za bosanskohercegovački javni servis BHT 1.

Po izvacima objavljenim na mrežnim stanicama BHRT-a, Komšić je kazao kako se mora odmah prestati s politikom izazivanja svađa i podjela naroda u BiH koja ne prijeti toliko Hrvatima na području Hercegovine koliko može imati katastrofalne posljedice po njihove sunarodnjake u središnjoj Bosni.

"Što ćemo ako nam se dogodi da nam se isele Hrvati iz središnje Bosne i to ne onako kako su izašli iz Banjolučke biskupije (progonom) nego sada dobrovoljno", upitao se Komšić, ocijenivši da bi to bila "katastrofa za narod i za Katoličku Crkvu".

Prve žrtve takve politike kojom se potenciraju zavade bit će, po njemu, upravo Hrvati središnje Bosne.

"Nije žrtva netko dolje u zapadnoj Hercegovini. Hrvati središnje Bosne će platiti cijenu", izjavio je Komšić.

Prema dostupnim statističkim pokazateljima, od prijeratnih 193.000 Hrvata središnje Bosne protjerano je ili ih se iselilo više od polovice, što za vrijeme rata što u poratno vrijeme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara