POLICIJSKA "OTMICA" NIGERIJACA

Komšić optužio Hrvatsku za nečovječno postupanje s Nigerijcima

Komšić optužio Hrvatsku za nečovječno postupanje s Nigerijcima
Foto/Screenshot: Armin Durgut/PIXSELL, Žurnal

PREDSJEDAVAJUĆI Predsjedništva BiH Željko Komšić je ponovno oštro kritizirao Hrvatsku rekavši kako je razočaran nečovječnim postupanjem s nigerijskim studentima i ilegalnim migrantima čime se, po njegovu tumačenju, nanosi šteta ugledu Europske unije. 

"Razočarani smo nečovječnim postupanjem zemlje članice Europske unije prema nigerijskim studentima. Očito je da se teror prenosi s migranata na sve njima sumnjive osobe, što ozbiljno ugrožava ugled EU-a", navodi se u reagiranju Komšićeva ureda na posljednju aferu s nigerijskim studentima.

Vlasti će se pobrinuti za njih

Najavio je kako će se bh. vlasti pobrinuti za nigerijske studente te da je na BiH nepravedno pao ogroman teret migrantske krize.

"Morat ćemo se pobrinuti i za prognane studente. Pitanje je samo do kada će se svi problemi gomilati na pleća naše države", poručili su iz ureda Komšića kojega Hrvati smatraju nelegitimnim članom Predsjedništva jer su ga za hrvatskog člana izabrali Bošnjaci. 

Dvojica nigerijskih studenata Eboh Kenneth Chinedu (29) i Abia Uchenn Alexandar (18) koji su u Hrvatskoj sudjelovali na 5. svjetskom međusveučilišnom prvenstvu u Puli u stolnom tenisu, koje se održavalo sredinom studenog, prije par dana su u izjavi za portal Žurnal u BiH blizak obavještajnim službama u toj zemlji optužili hrvatske policajce da su ih 17. studenog u centru Zagreba izvukli iz tramvaja, oteli te utrpali u kombi i izbacili negdje u šumi na granici s BiH.

Hrvatska policija je takve navode opovrgnula, a mediji su objavili videozapis s natjecanja u Puli na kojemu je vidljivo da Nigerijci zapravo više sliče na teniske početnike. Svjedoci su tvrdili da Nigerijci  sa sobom nisu imali rekete, dresove, opremu. Objavljen je i iskaz vlasnika hostela u Zagrebu koji je ustvrdio da su u tome objektu prespavali i u noći na 18. studenog. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara